Комедійний фест «Золоті оплески Буковини» стартує завтра у Чернівцях

І вперше – з рубрикою для дітей «Золоті долоньки», куди будуть залучені дитячі лялькові театри країни.


Колектив Чернівецького муздраму під час пресконференції напередодоні фестивалю “Золоті оплески Буковини”

Посміхнутися сьогодні важче, ніж заплакати. Тому саме нині хороша комедія не просто потрібна, а необхідна! Тож ХVI фестиваль комедії «Золоті оплески Буковини» стане, безперечно, непересічною подією в житті краян осені 2024 року, коли завершується третій рік повномасштабної війни з росією. Тим паче, що нинішній склад учасників імпрези задовольнить найвибагливіші смаки найвимогливіших театралів.
Відкриють фестиваль львів”яни. Національний академічний український драматичний театр ім.Заньковецької привіз шалене роуд-муві 16+ Кузьми Скрябіна «Я, «побєда» і Берлін» До слова,роуд-муві — це вистава(фільм)-подорож, герої якої перебувають у дорозі.
Другий день фестивалю, четвер, 24 жовтня,належить одеситам. Академічний театр музичної комедії ім Михайла Водяного порадує глядача музичною комедією «Брехуха» за М.Мейо та М. Еннекеном.
Суботнього вечора 26 жовтня о 17.30 відбудеться зустріч прихильників мистецтва Мельпомени з Харківським державним академічним українським театром ім. Т.Г. Шевченка «Березіль», який представить комедію 16+ Флоріана Зеллера «Правда-комедія». Режисер-поставновник вистави Степан Пасічник, його театр ставить нині вистави виключно в… укриттях. На фестивалі будуть представлені дві його роботи, та про це трохи пізніше.

Режисер Степан Пасічник

Завершить прекрасне дійство Національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка з Києва комедією Дейва Фрімена «Люкс для іноземців».
Уважний читач помітив, що було пропущено 25 жовтня, п’ятниця. Так ось цього вечора о 17.30 на чернівчан чекає сюрприз. Прем‘єра магічної комедії за сценарієм Вуді Аллена «Ех-comedy літньої ночі, або Який дурний весь рід людський» Чернівецького академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Ольги Кобилянської.
Несподівана назва, чи не так? І за словами як режисера спектаклю вже відомого вам харківського театрального викладача, актора і режисера Степана Пасічника, так і директора Чернівецької муздрами Івана Бутняка, назва вистави тривалий час дискутувалася й обговорювалася. Та оскільки вистава з’явилася у час кривавої війни, коли людям доводиться хіба що «крізь сльози сміятись», дійшли висновку, що багатоплановому спектаклю пасуватиме саме така назва «…Який дурний весь рід людський»…
Також саме через війну цьогоріч відмовилися на час фестивалю від конкурсу та журі, хоча, як мовиться, найкраще оцінить дійство глядач.
Та повернемося до прем’єри череівчан, яка має чимало родзинок. Одна з них – нетрадиційне музичне вирішення. Бо оркестр під орудою п. Щнайдера розміститься не у театральній ямі, як зазвичай, а у двох ложах та ще й зі співачками.
Наразі, краще один раз побачити, ніж сто разів почути. Тому не відкладайте на потім своє рішення відвідати фестиваль, щоби підвищити власний настрій та отримати добру порційку не тільки позитиву, а ще й ментальних емоцій, які вкотре змусять розмірковувати над тим, як у цьому житті шукати справжнє…
Насамкінець нагадаємо, що у будні дні вистави починатимуться о 18.30, а у вихідні – о 17.30.
До зустрічі на виставах!!! Добрий настрій гарантовано! А точніше – катарсіс, себто очищення. Для цього ж театр й існує…
Вл.інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *