Рис для суші: як у домашніх умовах приготувати рис як у японському ресторані?

Традиційна японська страва суші завоювала серця гурманів з усього світу. І це не дивно. Адже це страва, де все гармонійно переплітається. І пікантність, і красота, й екзотика, і насиченість, і користь. Роли підходять не тільки для перекусу, а ще можуть стати прикрасою святкового столу. Замовити суші в Чернівцях від Пронто можна дуже просто. Пару кліків або один дзвінок – і чудова апетитна страва з’явиться на вашому столі. Але отримати задоволення можна не тільки від самого споживання суші, а й від спроби приготувати самому роли. Чи можна приготувати рис для суші самому в домашніх умовах?

Як вибрати рис для суші?


Коли ви в магазині вибираєте рис для суші, надавайте перевагу круглозернистим сортам рису вищого ґатунку. Такий рис містить у складі багато крохмалю, завдяки якому ваші суші не розпадуться, а будуть тримати форму. Підійдуть такі сорти як Жасмін або Нішікі. Також звертайте увагу на зовнішній вигляд рису. Він повинен бути обов’язково білого кольору та гладким.
Можна також придбати спеціальний рис для суші, який продається у спеціалізованих відділах маркетів. Але вибрати крупу правильно замало, потрібно ще її приготувати, як потрібно.

Приготування рису для ролів


Смак суші на 90 відсотків залежить від рису. Тому дуже важливо правильно зварити та заправити рис, щоб страва вийшла схожа на професійну. Підготуємо продукти, які нам знадобляться.
1. Рис для суші – 1 кг;
2. Рисовий оцет – 180 мл;
3. Цукор – 7 ст.л.;
4. Сіль – 1,5 ст.л.
Ще варто обов”язково зазначити, що не можна робити заміну рисового оцту на звичайний чи яблучний. Тому що тільки рисовий оцет має той ніжний кисло-солодкий смак, який нам потрібно отримати.
Для приготування заправки, змішуємо всі інгредієнти та прогріваємо на вогні до розчинення сухих речовин, не доводячи при цьому до кипіння. Відставляємо заправку в бік та займаємося рисом.
Промийте зерна рису прохолодною водою. Залийте рис водою у співвідношенні 1:1,25 та варіть у мультиварці приблизно 15 хвилин. Вимкніть мультиварку та дайте дійти рису ще 15 хвилин при закритій кришці. За цей час рис має стати м’яким і пружним, із злегкою клейкою структурою. Саме такий рис нам і потрібен.
Додайте до рису заправку й акуратно перемішайте. Дайте рису для суші трохи охолонути, а потім вже можна переходити і до приготування ролів.
Можна також приготувати рис і на плиті, для цього вам знадобиться каструля з товстим дном. І води потрібно буде взяти 2 частини на 1 частину рису. Варити треба на маленькому вогні при закритій кришці 20 хвилин. Ну а далі так само: заправляєте заправкою та залишаєте остигати.
А той, хто не дуже полюбляє готувати або не має на це часу, може завжди замовити страву в Пронто.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *