Роздерибанили надра на 3 млн грн – обіцяють шукати винних…

Самовільну розробку надр більше ніж на 3 млн. грн. виявили на території Острицької сільської ради Чернівецького району.

 Протягом квітня цього року Державна екологічна інспекція Карпатського округу виявила факти самовільного користування надрами з боку невідомих осіб. За повідомленням т. в. о. начальника інспекції Михайла АВРАМА, велася вибірка будівельного піску об’ємом 173,45 м. куб. та піщано–гравійної сировини об’ємом 2979,8 м. куб. на землях водного фонду річки Прут, що на території Острицької сільської ради Чернівецького району Чернівецької області в межах Горбівського старостинського округу № 2. Загальний об’єм самовільно видобутку становить 3153,25 м. куб. 

Загальний розмір збитків, завданих державі внаслідок незаконного видобування надр, складає 3 млн 178,5 тис.грн. 

Враховуючи, що виявлені порушення містять ознаки кримінального правопорушення, з метою внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань, а також проведення оперативно-розшукових заходів, встановлення винних осіб та відшкодування шкоди, Державна екологічна інспекція Карпатського округу направила матеріали перевірки до Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області. 

Попри те хочеться зауважити, що в селах завжди знають, хто займається вивозом піску та піщано-гравійної суміші, але злодіїв, як правило, не знаходять… 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *