Річницю Хрещення Київської Русі святкуватимуть у липні

На Буковині 1025-ту річницю від дати Хрещення Русі планують відзначити на найвищому рівні. Для представників різних конфесій і науковців ЧНУ організують вечори-зустрічі та «круглі столі». В переліку запланованих подій є ще тематичні виставки в музеях, конференції в бібліотеках, духовний піснеспів, наукові та літературно-просвітницькі заходи у навчальних закладах області та організація екскурсій для учнів і вчителів загальноосвітніх навчальних закладів області до собору Святої Софії та Києво-Печерської Лаври в Києві, Резиденції Буковинських Митрополитів, Банченського Свято-Успенського монастиря та до інших духовних святинь Буковини та України тощо.

GG

Щодо екскурсій, то їх проводитимуть працівники галузі освіти:

– Звісно, поїздки потребують певних коштів, – розповідає Іван ПЕТРУСЯК, начальник управління культури ОДА. – Та нині майже кожна школа має власний транспорт і відвідати святині в області для них не є проблемою. А от духовний піснеспів буде профінансований управлінням культури області.

Нині у краї нараховується 1174 зареєстрованих релігійних організацій. Торік їхня кількість збільшилася на 22 та становить зараз 28 організацій різних віросповідань, конфесій, напрямків і течій, – додає Сергій БУХАРОВ, головний спеціаліст відділу охорони культурної спадщини, національностей та релігії управління культури. – А духовною опікою буковинців займаються 1863 священнослужителі. Наразі релігійна ситуація в області є стабільною, випадків міжконфесійних суперечок немає.

Лідія КИРИЛЮК, «Версії»  

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *