Продавав електроенергію за завищеними цінами

БЕБ завершило розслідування щодо заволодіння 8,6 млн грн бюджетних коштів.
Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Чернівецькій області скерували до суду провадження щодо керівника енергопостачального підприємства, який, користуючись службовим становищем, заволодів коштами з Держбюджету в особливо великих розмірах.
Слідство встановило, що директор компанії безпідставно збільшував вартість електроенергії для комунального підприємства. Керівник видавав офіційні листи щодо коливань на ринку електроенергії та нібито наявності підстав для підвищення ціни.
Сторони підписали додаткові угоди, за якими вартість електроенергії для міського комунального підприємства підвищилась на 36,5 % від визначеної під час укладання договору за результатами торгів.
Таким чином за 8 місяців 2021 року директор енергопостачального підприємства незаконно заволодів бюджетними коштами, що були виділені комунальному підприємству на закупівлю електроенергії. Сума завданих державі збитків – 8,6 млн грн.
Наразі директору енергопостачальної компанії повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 КК України, обвинувальний акт скеровано до суду.
Досудове розслідування за ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 Кримінального Кодексу України здійснювали детективи Територіального управління БЕБ у Чернівецькій області. Оперативний супровід – УСБУ в Чернівецькій області, процесуальне керівництво – Чернівецька обласна прокуратура

Територіальне управління Бюро економічної безпеки у Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *