Біженці: хто є хто або Чий джип треба віддати армії

Серед біженців є багато дорогих моєму серцю людей. І переважно це жінки, їхні діти й онуки. Та не можна замовчувати існування іншої категорії людей, які евакуювалися із зони бойових дій. І, думаю, з ними треба розбиратися тут і зараз, доки не виникла проблема.

Про цих так званих «біженців» та їхню недостойну поведінку буковинці час від часу повідомляють у соціальних мережах. Ба більше, навіть міський голова Чернівців Роман Клічук відзначив, що «…ми приймаємо біженців, але вражає, скільки серед них здорових молодих чоловіків на дорогих автомобілях».

А чи не виходить, що вони тікають від мобілізації? І я не певна, що серед них немає представників п’ятої колони. Бо як можна заливатися алкоголем та набиватися їжею, коли довкола страждають люди, коли за тебе гинуть на фронті інші? Коли, зрештою,  наші буковинці-добровольці роблять коктейлі Молотова, чи як уже їх називають – Бандера смузі, виготовляють пічки-«буржуйки» для блок-постів, прибирають та готують до прийому людей підвали і бомбосховища, допомагають поліції у чергуваннях на вулиці , дбають за те, щоби ніхто з переселенців не залишився на вулиці тощо.

Тож дуже мені імпонує меседж, який з’явився в соціальних мережах. Ось його текст: «Якщо п’яний мажор з Києва спить у готелі в Карпатах, то його джип треба віддати армії». А чому б і ні?

Людмила Чередарик, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *