Пенсія за втратою годувальника

Я вдова померлого військово-службовця. Чоловік помер від захворювання, одержаного при виконанні службових обов’язків. У якому розмірі мені буде обчислюватися пенсія за втратою годувальника? – Марія Петрова, м.Вижниця

Згідно зі ст. 36 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», членам сімей військовослужбовців, які померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних при захисті Батьківщини, ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи або виконанні інших обов’язків військової служби, або внаслідок захворювання, пов’язаного з перебуванням на фронті, у партизанський загонах, ліквідацією наслідків Чорнобильської катастрофи чи участю у бойових діях у мирний час, пенсія призначається у розмірі 40% заробітку годувальника на кожного непрацездатного члена сім’ї.

Сім’ям військовослужбовців та осіб, які мають право на пенсію за цим Законом, які померли внаслідок каліцтва, одержаного в результаті нещасного випадку, не пов’язаного з виконанням обов’язків військової служби (службових обов’язків), або внаслідок захворювання, пов’язаного з проходженням служби, – 30% заробітку годувальника на кожного непрацездатного члена сім’ї.

Таким чином, оскільки Ваш чоловік помер від захворювання, одержаного при виконанні службових обов’язків, то пенсію Вам буде нараховано у розмірі 30% від суми грошового забезпечення померлого чоловіка. Водночас повідомляємо, що мінімальний розмір пенсії за втратою годувальника, призначеної відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», установлено на рівні прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, на кожного непрацездатного члена сім’ї.

Надія РОМАНОВА, головний спеціаліст управління пенсійного забезпечення військовослужбовців ГУ ПФУ в Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *