Пенсійний фонд розкриває боржників

Бюджет Пенсійного фонду наповнюється відрахуваннями з фонду заробітної плати. Своєчасна сплата цих внесків безпосередньо впливає на визначення розмірів страхового стажу та виплату пенсій. Значна частина роботодавців усвідомлює соціальну відповідальність перед найманими робітниками і розраховується з фондом своєчасно і в повному обсязі. Але є й інші, чия безвідповідальність позбавляє робітників частини пенсії, заважає процесу підвищення пенсій.
Найбільшу заборгованість перед Пенсійним фондом мають такі чернівецькі підприємства:
МПП «Земфіра» (Чорна І.С.); МПП Охоронне агентство «Сейфеті-Форт» (Олійник А.В.); видавництво «Золоті Литаври» (Танащик Д.В.); ПП з іноземним капіталом «Фабер» (Лазарь М.Г.).
Працівникам будь-якого підприємства важливо знати:
n    кожен з них має право поцікавитися в органах Пенсійного фонду, за який період йому особисто зарахований страховий стаж;
n    страховий стаж робітникам зараховується не індивідуально, а лише тоді, коли роботодавець перераховує внески за весь колектив;
n    коли роботодавець має заборгованість перед Пенсійним фондом, то його працівникам не враховується період роботи, за який внески не сплачені.
Отже, самі працюючі повинні змушувати роботодавців припинити ганебну практику несплачування внесків до Пенсійного фонду.
Наталя ЛОТОЦЬКА, Начальник управління Пенсійного фонду України в Шевченківському районі м.Чернівці

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *