Ольга Ільїна відзначила 75-річчя

Глядацька зала вітала народну артистку стоячи

У Чернівецькому музично-драматичному театрі ім. О. Кобилянської відбувся ювілейний творчий вечір народної артистки України Ольги Ільїної, присвячений 75-річчю від дня її народження. В залі зібралося чимало митців, шанувальників актриси та просто глядачів, які вітали появу актриси на сцені стоячи. Від міської ради Ільїна з нагоди ювілею отримала орден «За заслуги перед містом».

Колеги Ольги Олексіївни презентували театралізовану постановку «Вогні рампи» про життя і творчість ювілярки. Глядачі побачили яскраву історію життя зірки Чернівецького театру й поринули в атмосферу театральних Чернівців середини ХХ ст. Сама ж героїня імпрези порадувала вишукану публіку декламуванням своїх віршів. У багатьох із них вона оспівує Чернівці.

Колектив газети вітає Ольну Олексіївну й бажає їй натхнення та нових творчих здобутків.

Довідка. Ольга ІЛЬЇНА – народна артистка України (1998), лауреат премії ім. М. Заньковецької, а також Міжнародних фестивалів української пісні та поезії «Срібна земля» (1996 р.) і «Воля-97». Прийшла до Чернівецького театру 1959 року – після закінчення Київського театрального інституту ім. І. Карпенка-Карого. Зіграла понад 100 ролей у п’єсах класичної, сучасної української та зарубіжної драматургії.

Вл. інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *