Окружний адміністративний суд Києва замість Міносвіти?

Окружний адміністративний суд Києва (ОАСК)  скасував постанову Кабінету міністрів УКраїни, якою було схвалено нову редакцію «Українського правопису».

 

Із Української правди

 

 ProsudInfo пише щодо цього:

«Для чого нам міністерство освіти, якщо є ОАСК? ‍

Лише минулого тижня Окружний адмін суд м.Києва присудив переглянути у підручниках історії інформацію про Майдан, як сьогодні скасував постанову Кабміну, якою затверджувався новий український правопис.

Цікаво, що позивачами у цій справі виступили учениця  7 класу з Херсону та… ГО «Правова держава», очільником якої є адвокат Ростислав Кравець. Кравець також фігурує на плівках з кабінету голови ОАСК Павла Вовка, де його ГО використовують для подачі позовів та заяв у яких зацікавлений сам Вовк.

Колегія суддів, яка ухвалила рішення щодо правопису: Наталія Клименчук, Ігор Іщук та Юлія Шрамко.

Що ще має натворити ОАСК, щоби Володимир Зеленський нарешті наважився його ліквідувати? Скасувати закони фізики?

Першою прокоменувала публікацію ProsudInfo філолог Марія Тарлецька  

«Я філолог, учитель української мови. Пам’ятаю, як деякі громадяни протестували проти повернення в правопис літери ґ. Не скажу, що всі пропоновані зміни викликали в мене, та й в багатьох моїх знайомих, захоплення. Але фатального спотворення мови, як дехто заявляє, в нових правилах не бачу. В багатьох випадках пропонується варіативне написання. А чим “фойє” краще за “фоє”, мабуть ніхто не візьметься аргументувати. Та найбільша проблема в тому, що Окружний суд може і всіх українців відмінити, за бажанням і за чиїмось позовом».

 

Кабмін оскаржить рішення Окружного адміністративного суду Києва, що скасував постанову уряду, якою було схвалено нову редакцію «Українського правопису».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *