Ой, чия то «Хата»???

У Ратуші запевняють, що зупинили незаконне будівництво ресторану «Хата» біля пам’ятника Емінеску і будівництво у сквері між вулицями Руською і Шептицького. Про це повідомила журналістка і громадська активістка Оксана ДРАЧКОВСЬКА: 

– У міській раді збиралася робоча група по об’єктах на вулиці Шептицького, 10, та на розі Бандери-Університетської. Мене запросили туди як представницю громадськості. Засідання було досить ділове, без «води» й по суті. Влада запевнила, що обидва будівництва зупинені. Звісно, тепер треба це контролювати. Лиш перекажу деякі цікаві факти.

Як то кажуть, знайдіть десять відмінностей. Втім, тут якраз не відмінностей, а подібностей. І не десять, трохи менше. Що об’єднує два нинішні будівельні скандали в центрі Чернівців? В обох випадках забудовуються громадські простори, в обох – охоронна зона, в обох – загадкові дії відбувалися під прикриттям непрозорої плівки… Але найголовніша подібність – в обох випадках це один і той же заклад – Ресторан «Хата». Виявляється, прорубування дверей до скверу Палацу дітей, яке так заперечував власник ресторану, не лише має місце – воно навіть «узаконене». На ті двері, під приводом потреби в технічному обслуговуванні приміщення, ресторан брав дозвіл у забудовника… фірми «Інтергалбуд». І отримав, звісно. А факт будівництва біля пам’ятника Емінеску взагалі епічний! Виявляється, там почали будувати… літній майданчик! Представник власника так і сказав: ми заливали залізобетонну плиту під літній майданчик. Отак. А ви кажете: «Просто винесіть столики надвір»!  Головне й найбільш серйозне, що хочу сказати: не забуваймо, що це наше майно, наша земля. Давайте виявляти максимум цікавості до того, хто і як ним розпоряджається.

Подробиці розгляду цієї проблеми на засіданні робочої групи повідомила також Олена Пушкова:

– Під головуванням заступника міського голови Дмитра Сірмана відбулося засідання робочої групи щодо припинення самовільного будівництва у скверах на вул.Шептицького,10 – Руській, 1-А та вул.Університетській,7 – С.Бандери. Запрошені також представники громадськості та керівники дотичних структур і організацій. При обговоренні йшлося про сталі тенденції самовільного захоплення громадських просторів представниками бізнесу, часто через незадовільний стан благоустрою скверів за мовчазної згоди їх балансоутримувачів. Виконавчим органам міської ради дані доручення в найкоротші терміни провести детальний аналіз використання земельних ділянок у межах охоронних зон об’єктів культурної спадщини, підготувати пропозиції щодо можливості розірвання договорів оренди в разі виявлення порушень умов таких договорів, забезпечити безпеку перебування дітей та відвідувачів громадських територій.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *