ОБЛАСНА РАДА: КОГО МИ ОБИРАЄМО І ХТО Й НАВІЩО ТУДИ ЙДЕ Частина -ІІ

«Версії» продовжують низку публікацій, що допоможуть буковинцям розібратися з тим, хто і з якою метою прийшов до Чернівецької обласної ради. Наразі людям одразу стає зрозумілим, задля чого у поті чола трудяться депутати під час сесій та у своїх комісіях. Останні, себто комісії, вони обирають за бажанням, щоби вкласти туди свою енергію, розум і завзяття.

А після зdom2найомства з депутатами облради, «Версії» розкажуть і проаналізують програми, які вони приймають задля блага буковинців. А там, повірте, ще страшніше і смішніше.

До слова, вся інформація береться з відкритих джерел.  Отже,

ХТО – БУДУЄ, ХТО – РУЙНУЄ,  ХТО НЕСИТИМ ОКОМ ЗА КРАЙ СВІТУ ЗАГЛЯДАЄ…  (перефраз із Шевченка)

Комісія з питань будівництва, архітектури, інфраструктури, транспорту та зв’язку

«Кого люблю  – тому й дарую»

БічерБудівництвом, архітектурою і транспортом в облраді відає комісія на чолі з Василем БІЧЕРОМ, генеральним директором  СТзОВ «Надія». Ця фірма має більш ніж сумнівну репутацію через отримані з бюджету мільйони шляхом непрозорих тендерів. На рахунку фірми понад 7 млн. грн. на добудову дитсадка у Валя Кузьміні та будівництво лікарської амбулаторії загальної практики-сімейної медицини в с. Грушівка Глибоцького району (2013 рік), 23,57 млн. грн. від Євросоюзу в рамках Угоди про фінансування програми «Підтримка виконання Енергетичної стратегії України в галузі енергоефективності та відновлювальних джерел енергії» на впровадження технології електричного теплоакумуляційного обігріву в школах Глибоцького району (2011 рік), в рамках Угоди про фінансування програми  «Підтримка виконання Енергетичної стратегії України в галузі енергоефективності та відновлювальних джерел енергії» (загалом Буковина мала отримати більше 37 млн. грн. у згадуваному 2012 році) та 744 тис. грн. для будівництва дренажу та водовідведення дощових вод з території, обмеженої вулицями Кобзарською, Дундича і Жванецького в Чернівцях.

Як пише журналістка Надія Вірна, обладнання, закуплене за кошти Євросоюзу досі припадає пилюкою на складах, долею Кіотських мільйонів (зелених інвестицій) ніхто особливо не переймається, а крадіжку 744 тисячіповеневих гривень списали на субпідрядника ПП «Ремжитло-гранд». Детальніше про це читайте на http://nikorupciji.org/2014/04/07/nadiya-na-osvojennya-byudzhetnyh-miljoniv-na-bukovyni/

Ну, і на закуску – трохи «свіженького» криміналу від фірми «Надія» – 24 мільйони на будівництво школи в с. Йорданешти.

На інформаційний запит ГО «Патріотична Громада Буковини» слідче управління Національної поліції та обласна прокуратура повідомили, що у 2015 році відносно керівника ТОВ «Надія» зареєстроване кримінальне провадження за ч.2 ст.364-1, ч.2 ст.28, ч.1 ст.366 КК України. Сума завданих державі збитків становить 5419877грн. Обвинувальний акт скеровано до суду. Ще одне кримінальне провадження відносно співробітників ТОВ «Надія» розпочато за ч.1 ст. 366 КК України та триває до цього часу. 31 грудня 2015року спливає темн введення в єксплуатацію загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня в с.Йорданешти, яку за 24 млн. 285 тис. грн. будує сумнозвісна депутатська «Надія». На даний час при візуальному огляді будівлі видно, що роботи виконано на половину. Крім того, будівельні роботи ведуться неякісно та порушуються будівельні норми.

риторичне запитання:

Чому після низки гучних кримінальних справ і досі більшість договорів підряду за державні кошти заключають саме із фірмою п. Бічера «Надія», що має таку сумнівну репутацію?

Отже, 1 січня 2016 року, директор ТОВ «Надія» Василь Бічер отримав чергове кримінальне провадження за привласнення 24 мільйона гривень державних коштів.  Але з ТОВ «Надія» пов’язують не одну сумнівну фінансову оборудку – за багатьма будівництвами, де дана фірма виступала підрядником, тягнеться, м’яко кажучи, не зовсім чиста репутація. Це, до слова, і протипаводкові об’єкти, і впровадження технології електричного тепло-акумуляційного обігріву, і твердопаливні котли, які так і не встановили у школах Глибоцького району. Виникає закономірне запитання: чому після низки гучних кримінальних справ і досі більшість договорів підряду за державні кошти заключають саме із цією фірмою, що має таку сумнівну репутацію?

Можливо відповідь на дане запитання знає народний депутат Григорій Тіміш, помічником-консультантом якого і є Василь Бічер. Коли на будівництво школи в с.Йорданешти завітали представники Національної поліції, на місці події миттєво з’явився нардеп Тіміш. Після почутого, що поліція хоче перевірити якість робіт та дотримання термінів введення в експлуатацію, у народного обранця почалася істерія. Див. ; http://www.bukinfo.com.ua/show/news?lid=70202

Як же мається людина-рекордсмен за кількістю отриманих мільйонів. Згідно з декларацією, більше ніж скромно – на двох з дружиною має аж 56 тис. грн. У володінні депутата лише клаптик землі у 5646 м², квартира в Чернівцях на 67,8 м² та 2 авта – Mitsubishi Lancer і Audi 100. Усе решта – виключно для народу…

ГрижукЗа декларацією підприємця Грижука його діти мали би померти з голоду

Не заздріть шістьом дітям підприємця Валерія ГРИЖУКА, бо за його декларацією ті діти мали би вже давно померти з голоду! За рік цей народний обранець заробив усього-навсього… 8009 грн!!!  Ще 125 тисяч до сімейної скарбнички поклали інші члени родини, причому, оскільки дружину в декларації не згадали, заробляли відей ті ж таки малі діти.

Живе немаленьке сімейство у Кам’янці на Глибоччині (будинок на 162 м²), там же має 2 «малесенькі земельні діляночки» на 5642 м² і 34786 (м²) і ще 192 м² нерухомості та скромну автівочку Mercedes-Benz Vito 115. І все це, нагадаємо, за 8 тисяч гривень!

«Бітл-Буд» – поза конкурсом

ЖукЮрій ЖУК, директор такої собі фірми «Бітл-Буд», яка є субпідрядником фірми ПМК-76. Фірма широкому загалу не відома, однак свої 17 мільйонів як субпідрядник ПМК-76 отримала. Призначення цих мільйонів – будівництво фортифікаційних споруд на сході України. Щоби читач зрозумів, один «Град» і фортифікаційної споруди нема, тому довести, що всі кошти будуть освоєні за призначенням фактично неможливо. Конкуренти ПМК-76 скаржилися на непрозорість тендеру, про що йдеться на сайті «Молодого буковинця»:

«Конкуренти «ПМК-76» заявляють, що про конкурс їм нічого не було відомо.
– Нам ніхто нічого не повідомляв. То була, мабуть, «Тайна вечеря», – каже гендиректор будівельної фірми «Чернівціжитлобуд» Василь МОРОЗ. – Якби нам вчасно повідомили, то, звісно, ми взяли б участь у цьому тендері.
– Ми не розглядали варіант подання заявки на участь у конкурсі, але, звичайно, теоретично, могли би податися, – каже Василь ЗАЗУЛЯК, керівник фірми «Водограй». – Ситуація економічна нині така, що особливо роботою не перебирають. Але нам теж не повідомляли. Мене здивувало те, що тендер відбувся практично без тендеру. Я думав, що в нас щось помінялося за останній рік, але, напевно, це не так.

http://molbuk.ua/chernovtsy_news/91591-firma-deputata-z-chernivciv-buduye-oboronni-sporudy-na-skhodi.html

Юрій Жук заробив загалом 143 тис. грн. Чоловік має 42 га землі  та будинок у Керстенцях, 2220 м² нежитлових приміщень у Довжку. Його родина володіє 24 га землі у Керстенцях , легковиком Mitsubishi Pajero Wagon, 4-ма вантажівками та двома екскаваторами.

Мільйонер і син мільйонера

????????????????????????????????????

Не обійшлося без офіційних мільйонерів і в цій комісії. Знайомтеся, Володимир  МОРОЗ, мільйонер і син мільйонера, директор з виробництва ТзОВ БФ «Чернівціжитлобуд» та один із засновників ТОВ «Чернівціжитлобуд 1», основний донор виборчого фонду «Народного контролю» на Буковині (109 тис. грн. внесків). Вирізняється доволі чистою репутацією, що нині є справжньою рідкістю для місцевих депутатів.

Декларація пана Мороза свідчить про 1 млн 336 тис 292 грн доходу, а члени його родини мають  ще майже 121 тисячу. Статки його родини налічують 2 земельні ділянки (520 квадратів у Чернівцях і 680 квадратів у Вороновиці), будинок (273 квадрати), 2 квартири (64 і 93 квадрати), 2 гаражі, 3 об’єкти іншої нерухомості (сумарно майже 700 м²) 2 легкових «Мерседеса» , КАМАЗ і автонавантажувач. Ще 3,5 млн. грн. вкладено у статутні капітали підприємств.

Депутат і батько депутатки
СтринадаАби у вас не виникало запитання, звідки у пана Стринади так багато землі, зазначимо, що донька пана Стринади Інна, не тільки є депутаткою Берегометської селищної ради, але ще й власницею ПП «Земля Д.С.», яке займається послугами з геодезії і метрології. Микола СТРИНАДА, директор ПП «Сімбудсервіс», що на Вижниччині. Фірма «не світиться» у кримінальній хроніці й корупційних скандалах, зате має півмільйона статутного фонду. За рік пан Стринада з родиною отримали 380,5 тис.  грн. Куди цікавіше виглядає майновий стан підприємця: 94 га землі в Берегометі, ще 17 га землі за невстановленою адресою, будинок в Берегометі, а далі (увага!) профілакторій (783 м²) та бетонозмішувальний цех (381 м²). Їздить пан  Стринада  на Volkswagen Passat B6 та Suzuki Swift, а в банку тримає 1370 доларів США.

Запитання аналогічне до того, що ми ставили стосовно комісії з питань агропромислового розвитку та земельних відносин: чий добробут розбудовує комісія з питань будівництва, архітектури, інфраструктури, транспорту та зв’язку?

 

 

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *