на замітку відпочивальникам

Як отримати путівку
Путівки видаються за місцем роботи. Тому треба написати заяву до комісії з соціального страхування, до якої додати довідку з медустанови про необхідність санаторного лікування. Потім комісія звертається до органів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, які діють у кожному районі області та в Чернівцях.
Півтори путівки…
на сотню працюючих
Видача путівок здійснюється пропорційно до кількості працюючих . У середньому передбачено 1,6 путівки на 100 працюючих. Іншими словами, коли в організації є 200 співробітників, то колектив може отримати протягом року 3-4 путівки. .
 Її вартість
За путівку ви маєте доплатити від 10 до 50% вартості. Скільки саме – вирішує комісія або уповноважений із соціального страхування за місцем роботи.
Половина вартості путівки платиться обов’язково, коли отримуєте окремий одномісний апартамент.
Цього року Фонд соцстраху області виділяє гроші на 13 літніх оздоровчих дитячих таборів. На кожну путівку – 540 грн: по 27 грн на день харчування і ще по 3 грн – на відпочинок. Коли батьки офіційно працюють, вони доплачують лише різницю. Відпочинок пільгових категорій фінансується з державного або місцевого бюджетів.
Турагенства: будь-яка примха за ваші гроші
Улюблені місця відпочинку буковинців – Карпати (Путильський, Вижницький і Сторожинецький райони) і Дністер. Їздять також на Івано-Франківщину та у Закарпаття.
За проїзд треба подбати самим. Агентство забезпечує проживання та харчування.
Утім, наш «сільський зелений туризм» насправді не є таким, бо відпочинок такий же дорогий, як у курортних готелях. Судіть самі: вартість двомісного номера зі зручностями та сніданком – 250 грн на добу. Розваги теж добряче вдарять по кишені:
Прокат велосипеда – 50 грн/год.
Прокат спорядження для скелелазіння – 50 грн/год.
Катамаран і двомісне спорядження – 550 грн.
Кінь – 50 грн/год. Кінний маршрут – 500 грн.
Послуги інструктора – ще сотня.
Море… море…
Вартість відпочинку в Одесі та Криму залежить від класу бази вашого перебування. У середньому 10-денний відпочинок на березі синього-синього тягне на 1400 грн. Але це з вартістю проїзду, проживання, медичного страхування.
Дорога
Поїздом до Одеси – від 75 до 115 грн.
До Києва – 65 і 94 (плацкарт, купе).
Автобусом дорожче, зате швидше.
Найкраще – літаком. Але дорого. До Симферополя – мінімум 1230 грн.
Наталка СОКОЛОВСЬКА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *