На Буковині судитимуть членів міжрегіональної організованої групи за незаконний трансфер українців через кордон

Правоохоронці завершили досудове розслідування щодо групи осіб, які за гроші сприяли виїзду за кордон громадянам України у період воєнного стану. Слідчі ГУНП в Чернівецькій області спільно з співробітниками обласного управління стратегічних розслідувань НПУ та колегами з СБУ зібрали достатню кількість доказів протиправної діяльності фігурантів та передали обвинувальні акти відносно них для розгляду до суду.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що 50-річна буковинка організувала незаконну діяльність злочинної групи, яка займалася пошуком осіб та оформленням їм документів для безперешкодного виїзду за кордон. До своєї протиправної діяльності жінка залучила  двох виконавців: 33-річного киянина і 59-річну чернівчанку. Чоловік за допомогою акаунту в соціальній мережі організував підроблення документів, які надають право виїзду українцям за кордон через пункти пропуску. Жінка займалася пошуком потенційних клієнтів цієї незаконної послуги.

У серпні минулого року в Чернівцях оперативники УСР та слідчі поліції затримали двох жінок, учасниць злочинної групи, під час отримання ними від чергового клієнта двох тисяч євро.

Правоохоронці здійснили 19 обшуків у кримінальному провадженні. Унаслідок слідчих дій поліцейські виявили та вилучили речові докази протиправної діяльності членів ОЗГ.

Співробітники поліції задокументували 7 фактів злочинної діяльності фігурантів. Загалом за свої послуги вони отримали понад 34 тисячі доларів США.

Наразі слідчі поліції довели причетність порушників до вчинення злочину та передали відносно них обвинувальні акти для розгляду до суду.

Під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури слідчі поліції інкримінують членам ОЗГ вчинення кримінальних правопорушень, передбачених частинами 2, 3 ст. 27 (Види співучасників), частиною 3 статті 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Поліцейські Буковини продовжують вживати заходи щодо попередження та виявлення правопорушень, пов’язаних з нелегальною міграцією та організацією незаконного перетину державного кордону військовозобов’язаних громадян України.

Нагадаємо: згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану забороняється виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *