Матрац на диван і як його вибирати

У спальнях досить часто можна зустріти розкладні меблі замість ліжка. Такий гарнітур зручний та м’який, гарно підходять для сидіння чи перегляду вечірнього фільму з сім’єю. З плином часу диван може проминатися, перепади між стиками стають більш відчутними.
Це призводить до того, що спати на ньому стає незручно та некомфортно. Ви не можете повноцінно відпочити і виспатися, а це негативно відбивається на самопочутті. Тому все більше людей вибирають для свого комфорту матраци на диван. Проте виникає питання, якими саме вони мають бути.

Які основні переваги матраців


Сучасний асортимент матраців дозволяє підібрати оптимальну модель під будь-який диван. Деякі варіанти можуть прибиратися у шафу, інші складатися та розкладатися разом з диваном.

Правильно вибрана модель допоможе розв’язувати наступні проблеми:
• зробить поверхню спального місця рівнішою;
• відкоригує жорсткість поверхні;
• подарує комфорт, коли ви відпочиватимете вдень або вночі;
• зробить довшим термін експлуатації дивану;
• забезпечить необхідну підтримку для хребта.
Тонкі матраци також можуть використовуватись для ліжка і стелитись на основний блок, коригуючи жорсткість та висоту виробу при потребі.

Основні моделі, що можуть використовуватись для дивану


Враховуючи спосіб розміщення матраца на поверхні, який потребує складання/розкладання, слід звертати увагу на варіанти без пружин та невеликої товщини. Оптимальним вибором можуть стати топери або футони. Перша модель являє собою тонкий матрац висотою не більше 8–10 сантиметрів.
Саме такий варіант здатен забезпечити оптимальну підтримку спини під час сну та приховати усі нерівності дивану. Топер – досить практичний та функціональний виріб. Він легкий, мобільний, просто скручується та не займає багато місця. Модель може використовуватись навіть, як окреме спальне місце, наприклад, якщо до вас приїхали друзі.
Футон – це м’який матрац створений в Японії, який сьогодні користується попитом у різних країнах світу. Він також має невелику товщину і використовується для коригування спального місця. Виробники виготовляють їх у трьох стандартних розмірах: односпальні, полуторні та двоспальні.
Також можна обрати жорсткість виробу. Це дає змогу покупцеві придбати для себе відповідний варіант. Такі матраци теж дуже практичні та продаються за доступною ціною, їх легко прибрати або дістати при потребі.

Як правильно вибрати матрац


При покупці важливо точно виміряти розміри вашого спального місця саме в розкладеному вигляді. Також слід визначитися з жорсткістю та товщиною. Людям з не великою масою тіла можна купувати моделі висотою від 5 до 7 см та середньої жорсткості. Якщо ж вага перевищує 90 кг, краще вибрати жорсткий варіант завтовшки до 10 см.
Покупцеві слід враховувати деякі додаткові переваги. Іноді топери можуть мати спеціальні гумки по кутках, це краще зафіксує виріб на дивані. Не зайвим буде знімний чохол на блискавці, виконаний з натуральних матеріалів. Його завжди можна буде зняти і випрати, а матрац провітрити.
Отже, якщо у вас є диван, значить варто задуматися над купівлею спеціального матраца для нього.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *