Максимальний рівень води у Пруті припав 9 липня на 7.30 ранку і становив 6м.90 см

Пости,які вели спостереження цієї ночі, було виставлено у всіх місцях, яким загрожувало підтоплення внаслідок підняття води у р.Прут. За спостереженням, максимальний рівень води припав 9 липня на 7.30 ранку і становив 6м.90 см.

Мешканці усіх вулиць Садгірського та Першотравневого району, де існувала загроза підтоплення , були попереджені про небезпеку. Тут чергували рятувальні загони, автотранспорт для надання першої допомоги та проведення евакуації, були підготовлені місця для відселення мешканців.

На території МТК «Калинівський ринок» чергували рятувальники та правоохоронці. Підтоплення житлових будинків цього разу вдалося уникнути. На вулиці Ізмайлівський до критичної межі залишалося 20 см.

Внаслідок підйому води у Пруті було підтоплено під’їзну дорогу до ринку «Добробут», чотири ряди першого та восьмий сектор, насосну станцію «Біла».

Візуально спостерігається просідання старого мосту через р.Прут, що з’єднує Першотравневий та Садгірський райони, деформація другої опори мосту, який не використовується для проїзду транспорту та проходу пішоходів.

Наразі спостерігається зниження рівня води у р.Прут , але вже 10 липня знову очікуються сильні зливи, гроза, підйом води ур.Дністер. Станом на 11 годину ранку рівень води у р.Дністер поблизу Дністровського водозабору перетнув 10 метрів,критична межа для роботи водозабору -13 метрів. Водозабір працює у нормальному режимі, каламутність води у Дністрі – в межах норми.

Збитки, які завдані насосним станціям Прутського водозабору, де замулено фільтрувальне ложе, встановлюються.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *