Людина – ось що головне в чернівецькому дитсадку №2

Казка про вовка та сімох козенят об’єднала вихователів, дітей і батьків дошкільного навчального закладу №2 під час Тижня безпеки. Те, що, перебуваючи вдома без батьків, не можна відчиняти двері чужим, малюки з молодшої групи «Б» під керівництвом виховательок Тетяни Українець та Галини Демчишиної тепер запам’ятають якнайкраще.

Адже саме цього вчить казочка, яку вони поставили у садківській залі, особисто граючи в ній ролі, розповідаючи вивчені (а це, наголосимо, дітки 3-4 років!) віршики і співаючи пісеньки. А оскільки і мамою-Козою, і Сірим Вовком, і Козенятами були їхні батьки, то довіра до здобутої науки була безумовною.

Знання й навички – не насаджені, а отримані у грі й тому міцні та надійні – це те, що прагнуть дати вихованцям наставники. Адже гаслом дитсадка є слова видатного педагога Василя Сухомлинського: «Людина – ось що головне».

педрада казка 2013 013 (1)

– Практика показала, що розвиток дітей залежить від співпраці з батьками, від їхньої допомоги і підтримки, – зауважує завідувачка ДНЗ №2 Марія Скринник. – Тому вихователі використовують цілу систему практичних занять: «Разом малюємо», «Працюємо на майданчику», «Шиємо одяг ляльки», «Придумуємо казку, оповідання» тощо. Тематика батьківських зборів, консультацій визначається з урахуванням запитів і  побажань батьків. Приймаючи дітей у групу, ми ознайомлюємося із змістом, характером, напрямком сімейного виховання з метою забезпечення взаємодії та підтримки позитивного.  Зустрічі з батьками, бесіди, запрошення на спільні з дітьми прогулянки, заняття, свята сприяють полегшенню адаптації молодших дошкільників до нових умов життя.

педрада казка 2013 009

Малюки молодшої групи «Б» щиро люблять свій садочок, а йдучи додому, по кілька разів прощаються з виховательками та підставляють щічки для поцілунків няні Зіні Андріївні Удут. Бо вони впевнені: цей садочок люблять і їхні батьки.

Вл. інф.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *