Лікарні проштрафилися

Територіальне управління АМКУ в Чернівецькій області оштрафував на 11,8 тисячі гривень Центральні районні лікарні Путильського і Герцаївського районів. Кажуть, медичні заклади завищували тарифи на платні послуги.

– Перевірки медичних закладів підтвердили, що на деякі послуги були установлені економічно необґрунтовані розцінки. Наприклад, завищувалися ціни на послуги з попереднього огляду кандидатів у водії, медичних оглядів для видачі довідок (ліцензії) на об’єкти дозвільної системи, – повідомляє Андрій Дєєв, начальник відділу досліджень і розслідувань Антимонопольної служби Чернівецької області. – Такі дії лікарень визнано порушенням законодавства про захист економічної конкуренції у виглядізловживання монопольним становищем на ринку надання платних медичних послуг.

Лікарні мають можливість протягом двох місяців звернутися до суду і оскаржити звинувачення. Проте робити цього не будуть.

– Ми сплатимо штраф, бо справді порушення були, – каже Михайло Дячук, головний ліар Путильської ЦРЛ. – Економіст, яка складала розрахунки, більше у нас не працює, а вона вела калькуляцію з порушеннями. Тепер новопризначений фахівець перераховує усі тарифи на платні послуги і подає нові дані. Тож уже найближчим часом свої помилки виправимо.

Вл.інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *