Продавали імпортовані овочі та фрукти без оподаткування

Детективи Територіального управління БЕБ у Чернівецькій області викрили групу місцевих мешканців, які налагодили незаконну схему ухилення від сплати податків під час продажу імпортованих овочів та фруктів. Сума несплачених податків становила понад 6 мільйонів гривень.
Використовуючи реквізити підконтрольних підприємств фігуранти продавали імпортовану продукцію за готівку, без відповідного відображення в бухгалтерському та податковому обліку, не вказуючи обсяги реалізації до податкових декларацій з ПДВ. Це призвело до ухилення від сплати податків на суму понад 6 млн грн.
З метою припинення незаконної діяльності детективи Теруправління спільно з працівниками УСБУ у Чернівецькій області провели понад 10 обшуків за адресами проживання учасників схеми, в офісних та складських приміщеннях. Правоохоронці виявили та вилучили документи, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, чорнові записи, носії інформації та готівку, отриману від продажу імпортованого товару.
Наразі досудове розслідування, розпочате за аналітичними матеріалами співробітників ТУ БЕБ у Чернівецькій області, за ч. 2 ст. 212 КК України триває.
Процесуальне керівництво здійснюють прокурори Чернівецької обласної прокуратури.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *