КотоМанія взірвала Інтернет і чернівецьких фейсбуківців.

Хлопець і дівчина намагалися зареєструвати кота Кайя кандидатом у народні депутати по 201 округу. 

Несподіванка, що сталася в Інтернеті протягом останніх двох тижнів, насправді не є несподіванкою, а, навпаки, логічним наслідком взаємин електорату, себто народу, й можновладців. А йдеться ж про один єдиний борд – рекламу, виставлену опозицією на Сході України. На величезному плакаті бабця з котом на руках повідомляє, що її онук проголосував за Регіони, тому вона відписала хату на кота. Мабуть, якби регіонали залишили непоміченим той бігборд, він би так і стояв самотньо попри дорогу. Але представники провладної партії обурилися. Почалися «розбори» і бігборд потрапив до Інтернету. З цього все і почалося, бо Інтернет взірвало: у соціальних мережах з’явилися десятки і сотні плакатів на цю тему. Щоби не мати справу з правосуддям, не переповідатимемо їхній зміст, бо більшість з них стосується суб’єктів виборчого права. Та приклад відстороненого наведемо: напис – обласне БТІ після виборів. У кімнатах кишить котами. Або ж кіт у кашкеті вояка УПА, який записався до армії повстанців знову ж таки тому, що онук бабці проголосував за Регіони.

Але наші чернівецькі фейсбуківці пішли ще далі. Їм спало на думку, а чому б не зареєструвати справжнього кота Кайя, зробивши його Каєм Котовичем Котовим на вибори до ВРУ. Оскільки автори ідеї – двоє молодих людей Віра та Гліб – чернівчани, то й спробували зареєструвати Кайя по 201 виборчому округу. Вони пояснили:

– Нам здалося, що це буде досить кумедно і показово. Коли ж ми були на одному тренінгу з блогерства, то Віталій Мороз, який приїхав до Чернівців нас навчати, розповів, що за дослідженням контенту Всесвітньої мережі Інтернетe, 80% усієї переписки присвячується… котам та їхнім фоткам. І, що дивує найбільше, навіть акаунти соцмереж окреслені цим словом – кіт. Отож, сьогодні коти — не останні мешканці України, і навіть не просто наші брати менші чи співмешканці. Бо у Facebook протягом останнього тижня взагалі самі коти. І лише кілька людей мужньо тримають імунітет від цих чотириногих. Чи то не люблять їх, чи то просто мають вдома своїх.

Тож коли коти замахнулися на велику політику, – продовжили розповідь Віра та Гліб,  – нам і спало на думку, що пора реєструвати кота кандидатом у народні депутати. Бо немає в Інеті особи, розкрученої більше за кота. Та й чим би він завадив у парламенті? Гроші не крав би, карткою чужою не голосував, землю й нерухомість не скупляв. Та й годинників і дорогих костюмів не потребує. Одне слово, вдала ідея. Беремо й реєструємо. Зайшли на сайт nbnews.com.ua/vybory-2012: обрали мажоритарну систему, Чернівецьку область, 201 округ і натиснули на «Додати кандидата». Мінімум даних плюс фото – й інформація про котика на кличку Кай пішла до модератора. Пройшов день, другий, третій – кандидата не реєструють. Отож, котів у цьогорічних виборах не буде. Ех, а гарний був би політик. Головне, уже розкручений – грошей на рекламу не потребував би.

До слова, перший кіт в українській політиці належить киянину Андрію Волошину. Ім’я героя 2008 року — Вільгельм. На відео в Youtube він лапками гортає газету «Свободи», а відео назвали «Кіт Вільгельм II голосуватиме за «Свободу»

А от бабуся, яка мило посміхається з бігбордів, насправді живе в Архангельскій області Російської Федерації. Як повідомляє «Комсомольська правда в Україні», 84-річна Ганна Третякова має шість онуків і навіть сім правнуків. Щодо походження кота факти протирічать одне одному. Одні стверджують, що він американець, інші – українець. А до бабці на руки потрапив завдяки фотошопу. Зате незареєстрований Кай – чистий буковинець.

Людмила ЧЕРЕДАРИК, Вікторія ЯШАН, «Версії» 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *