Королівська гімнастика для хребта

Вправи з цього комплексу належать до спеціальної гімнастики 70-річного спадкоємця британської корони принца Чарльза, розробленої для нього придворним терапевтом Сарою Кі: після численних падінь з коня у Чарльза часто виникають проблеми з хребцевими дисками. 

Вправа №1. Лежачи на спині, протягніть руки вздовж тіла. Трохи нижче попереку, під сідниці, підкладіть щось тверде: це може бути дошка чи кілька великих книг у твердих обкладинках. Така поза вигне тіло й розтягне хребет. Закрийте очі й помрійте про щось 5-10 хвилин. 

Вправа №2. Приберіть книги й далі лежить на спині, підклавши руки під голову. Трохи підніміть таз, а ноги, схрестивши між собою, підтягніть до грудей. Трохи погойдайтеся на спині, ніби хочете зробити перекид через голову назад. Робіть це 2-3 хвилини. 

Вправа №3: «Сповзаємо по стінці». Притуліться спиною до стінки: ступні приблизно у 30 см від неї. Руки опустіть, долоні поверніть до стінки. Дуже повільно сповзайте стінкою, згинаючи коліна, доки стегна не ляжуть паралельно до підлоги. Спину від стінки не відривайте. Затримайтеся так на кілька секунд, потім, не відриваючи спину від стінки, так само повільно підведіться. 

Вправа №4. «Повітряні кола». Лежачи на спині, притисніться попереком до підлоги. Ноги зігніть у колінах. Підніміть одну з них так, щоби гомілка була паралельна до підлоги і робіть цією ногою повільні рухи по колу, п’ятка напружена. через 10 секунд зробіть те саме іншою ногою. Повторіть зміну ніг 3-4 рази. 

Вправа №5: «Збираємо грошики». на підлозі розкидаємо 50 монеток (можна й ґудзиків, але китайці, які вигадали цю вправу, наполягають саме на монетах. Не кваплячись, без різких рухів, спираючись на одне коліно, зберіть монетки по одній. Зібравши всі монетки, плавно підведіться із прямою спиною. На вправу має піти не менше 3 хвилин. 

 

Стреси та неврози з офісного крісла

Будь-який офісний працівник підтвердить, що робота за монітором у комфортному кріслі лише здається спокійною: насправді такий працівник піддається постійному тиску: «горять» строки і дедлайни, підводять постачальники, «глючить» Інтернет, зриваються оборудки. Повсякденні стреси виснажують психіку, нагадує health.info. 

Якщо відчуваєте, що нерви починають підводити, найкращий вихід – взяти відпустку й вирушити в подорож. Не обов’язково на море чи тур європейськими країнами, головне, змінити обстановку: вирушайте до Карпат або відвідайте бабусю в селі, винайміть дачу за містом і просто подихайте свіжим повітрям. 

Коли ж неможливо змінити щільний графік, змініть ставлення до роботи. Не беріть роботу додому. Присвятіть вечір собі: зустрічайтеся з друзями, сходіть до кав’ярні чи до салону краси, запишіться до перукарського салону чи на фітнес, просто поваляйтеся на дивані з цікавою книжкою. дуже важливо при цьому висипатися – не менше 7-8 годин на ніч. Перегляньте раціон і віддайте перевагу натуральній вітамінній їжі. Частіше бувайте на свіжому повітрі й гуляйте пішки

 

7 звичок, що заберуть хвилину на день і продовжать життя на 7 років

Багато хто думає, що хороше здоров’я потребує багато часу й коштів, але є багато корисних звичок, які потребують не більше хвилини. Адже робити щось корисне для себе краще, ніж нічого не робити, стверджують на 24tv.

Чистьте язик. Аби запобігти карієсу чи хворобам ясен, треба щодня чистити зуби й користуватися зубною ниткою. Але ще одна процедура в роті не менш важлива: чищення язика. На задній частині язика накопичуються бактерії, що спричиняють поганий запах з рота. Чистити язик слід повільно й м’яко, у напрямку від кореня до кінчика.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *