Конкурс адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги, у Чернівецькій області

Оголошення про проведення конкурсу адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги, у Чернівецькій області

З метою відбору претендентів для включення їх до Реєстру адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі за контрактом, та Реєстру адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на тимчасовій основі на підставі договору, на виконання наказу Міністерства юстиції України від 15.03.2012 № 409/5 «Про проведення конкурсу адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги», оголошується конкурс адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги, у Чернівецькій області.
Відповідно до Порядку і умов проведення конкурсу та вимог до професійного рівня адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2011 року № 1362, претенденти, які бажають взяти участь у конкурсі, повинні відповідати таким вимогам щодо їх професійного рівня:

– наявність свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю;

– знання нормативно-правових актів у сфері захисту прав людини та порядку захисту таких прав;

– знання норм процесуального та матеріального права;

– знання та дотримання Правил адвокатської етики;

– вміння складати процесуальні документи;

– вміння працювати з правовими базами даних;

– володіння державною мовою (володіння англійською мовою та мовою національних меншин, які у відповідній адміністративно-територіальній одиниці становлять значну частку населення, є перевагою);

– практичний досвід роботи у відповідній галузі права (є перевагою).
Для участі у конкурсі необхідно особисто подати відповідну заяву (зразок заяви можна отримати за місцем її подання або на веб-сайті Центру правової реформи і законопроектних робіт при Міністерстві юстиції України (www.legalreform.gov.ua) разом з наступними документами:

– копіями паспорта громадянина України, свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю, трудової книжки, документів про освіту, документів, що підтверджують кваліфікацію та спеціалізацію;

– коротким резюме та мотиваційним листом (обсягом до 500 слів), складених у довільній формі, рекомендаціями.

Заяви та документи, необхідні для участі у конкурсі, приймаються до 23 квітня 2012 року Головним управлінням юстиції у Чернівецькій області та управліннями юстиції:

Конкурс проводиться у три етапи:

– перший етап – розгляд та вивчення комісією документів, поданих претендентами, іншої інформації, необхідної для встановлення відповідності претендентів критеріям відбору;

– другий етап – анонімне письмове тестування відповідно до переліку питань, затверджених Мін’юстом. Письмова відповідь претендентів, які проходять тестування, оцінюється комісією за десятибальною шкалою.

Претендент вважається таким, що пройшов тестування, якщо отримав не нижче семи балів за письмову відповідь на кожне питання;

– третій етап – проведення членами комісії за результатами перших двох етапів співбесіди безпосередньо з претендентами з метою перевірки теоретичних і практичних знань претендентів з питань надання правової допомоги.

Анонімне письмове тестування претендентів відбуватиметься 7 травня 2012 року, з 10.00 до 12.00, за адресою: 58010, м. Чернівці, вул. Грушевського, 1, Головне управління юстиції у Чернівецькій області (початок реєстрації – о 9.00). З напрямами перевірки теоретичних знань, практичних навичок і умінь під час анонімного письмового тестування та загальними підходами до його проведення можна ознайомитися на веб-сайті Центру правової реформи і законопроектних робіт при Міністерстві юстиції України www.legalreform.gov.ua.
Співбесіда з претендентами відбуватиметься 14 – 15 травня 2012 року у приміщенні Головного управління юстиції у Чернівецькій області за адресою: 58010, м. Чернівці, вул. Грушевського, 1. Точний день та час співбесіди кожного претендента буде окремо повідомлено під час реєстрації для проходження анонімного письмового тестування.
Конкурс проводить комісія, утворена Головним управлінням юстиції у Чернівецькій області (зі складом комісії можна ознайомитись на веб-сайті Головного управління юстиції у Чернівецькій області: http://www.minjust.cv.ua), яка за результатами конкурсу складає та передає списки відібраних претендентів відповідному управлінню юстиції для включення їх до реєстрів адвокатів.

Контракти (договори) з адвокатами укладатимуться відповідно до Порядку і умов укладення контрактів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі, та договорів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на тимчасовій основі, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 11.01.2012 № 8.

О. В. Безрядін, голова конкурсної комісії з відбору адвокатів для надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області, заступник начальника Головного управління юстиції у Чернівецькій області

Адреси для подання документів та особи, що здійснюють зв’язок з претендентами

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *