Книжки і діти: читати варто більше…

Кілька сотень маленьких школяриків з різних шкіл Чернівців організовано прийшли зі своїми улюбленими книжками на вулицю Ольги Кобилянської, щоби встановити рекорд Гіннеса. Утворивши живий книжковий ланцюг, хлопчики й дівчатка розмахували різноманітними казками, книжками про Гаррі Поттера та енциклопедіями, а дехто – і шкільними підручниками. Поруч з дітьми здіймали книжки у повітря й працівники обласної бібліотеки імені Івасюка.

DSC_3303

– Цю книжку я перечитала вже двічі, – сором’язливо продемонструвала свою «Алісу в країні чудес» третьокласниця Оленка. – Може, й утретє її прочитаю, якщо взимку буде сніжно і я сидітиму вдома…

DSC_3388

– Рекорд установили: дітей було понад 750, – повідомила Ольга Скобєєва, одна із організаторів акції. За її словами, флешмоб «Книжкова хвиля» мав би заохотити його учасників більше читати. У Чернівцях флешмоб відбувся в рамках днів Екокультури. Протягом цілого тижня у місті відбуватимуться різноманітні флешмоби. Учасники саджатимуть дерева, переглянуть і обговорять фільм на екологічну тему, а також допомагатимуть безпритульним тваринам.

DSC_3282

А 3-го жовтня, о 15.00, в науковій бібліотеці ім. М. Івасюка відбудеться фестиваль мов та культур «Екологія спілкування», який розпочнеться з етнохороводу з дзеркалами.

DSC_3312

Ігор КОНСТАНТИНЮК, “Версії” 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *