Кількість жителів Японії віком понад 100 років сягнула 60 тисяч осіб

Цього року кількість японців, які пережили 100-річний ювілей досягла понад 60 тисяч осіб. Кількість довгожителів у країні щороку збільшується. Причиною цьому називають, зокрема, здорову японську кухню.

У Японії кількість жителів віком 100 і більше років цього року досягла рекордної позначки. Про це у п’ятницю, 11 вересня, повідомили у японському міністерстві охорони здоров’я, передає агенція dpa. Як зазначається, кількість таких літніх жителів країни збільшується протягом останніх 45 років. Зараз, згідно зі статистичними даними, до “клубу сторічних” входить 61568 людей, що на 2748 осіб більше, ніж рік тому.

японка 116

Для порівняння, у 1963 році, коли міністерство почало вести підрахунок, нараховувалося 153 жителі Японії, які досягли 100-річного рубежу. А в 1988 році їх кількість становила вже понад десять тисяч осіб. На сьогодні в Японії проживає найстаріший чоловік планети – Ясутаро Коіде, якому виповнилося 112 років. Однак 87 відсотків усіх довгожителів становлять жінки, додає агенція AFP.

Подарунки від влади

У вересні в Японії відзначають День шанування старших. Згідно з традицією, люди, яким виповнилося 100 років, отримують від уряду срібну чашку для саке. Цього року подарунок отримають понад 30 тисяч осіб. Чашка для саке коштує близько 65 доларів, і оскільки кількість довгожителів постійно збільшується, влада наступного року планує перейти на більш дешеві подарунки, зауважує AFP.

Як зазначає dpa, причиною довгої тривалості життя у Японії є, зокрема, здорова традиційна місцева кухня. Загалом же тривалість життя у Японії – у середньому 85 років – є найвищою у світі. Однак кількість населення країни останнім часом почала зменшуватися через скорочення народжуваності. Згідно з даними перепису 2010 року, його кількість становила близько 128 мільйонів осіб, а у 2015 році вона оцінювалася статистичним відомством країни у близько 126,9 мільйона людей.

http://dw.com/p/1GUq7

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *