І оздоровили, і соціальну підтримку надали

На Буковині під опікою органів соціального захисту населення перебуває майже 84 тис. ветеранів війни та праці. На кожного з них заведена персональна облікова картка, де відображено, якими пільгами користується підопічний та члени його родини. Про це розповів на прес-конференції Богдан СЕНЬКІВ, начальник Головного управління праці та соціального захисту населення обласної державної адміністрації.

Залишається тільки дивуватися, чому літнім людям живеться в Україні незатишно і нерадісно. Чому вони не їздять після пенсії по закордонах, як їхні однолітки з розвинених зарубіжних країн? Втім, це питання риторичне і мова, зрештою, сьогодні не про них, а про роботу ГУ праці та соцзахисту населення.

Як повідомив п. Сеньків, з початку року область отримала 335 путівок із Міністерства праці для ветеранів війни та фізично обмежених. З них для «спинальників» – 55 путівок, для фізично обмежених за профілями – 21, для репресованих – 15.

Цього року пільгові категорії населення отримали також послуг на суму 60,6 млн. грн – це безкоштовні перевезення, пільги на комунальні тарифи тощо).

Щоправда, нині ще ГУ має заборгованість за пільгове перевезення на суму 2,5 млн. грн, в тому числі: електротранспорт міста Чернівці – 1,5 млн. грн, автотранспорт міста Чернівці – 235, 6 тис. грн, автотранспорт у районах – 919 тис. грн, залізниця – 96,7 тис. грн.

За словами п. Сеньківа, 1 млн. 95 тис. грн виділено з обласного бюджету цього річ для виконання обласної Комплексної програми соціальної підтримки малозабезпечених верств населення. Крім того, з початку року одноразову допомогу отримали 837 осіб на загальну суму 330 тис. грн.

Вже стало доброю традицією надавати допомогу фізично обмеженим, громадянам поважного віку, ветеранам війни тощо за рахунок благодійної акції «Милосердя». Станом на 1 вересня такої допомоги зібрано та надано на суму 4,2 млн. грн, а отримали її понад 30 тис. громадян, – повідомив головний соцзахисник області.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *