Харківська компанія подала заявку на реєстрацію російської вакцини

Фото: REUTERS

Заявка компанії «Біолік» щодо дозволу на продаж російської вакцини від коронавірусу це – лише початок процедури реєстрації. Про це на брифінгу заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Він наголосив, що навколо цього препарату надто багато політики: «Це єдиний лікарський препарат – російська вакцина “Супутник-V”– навколо якого є така кількість політики. Це зрозуміло, тому що Російська Федерація завжди використовувала будь-яку можливість у своїй гібридній війні, і зараз це не виняток. Але здоров’я українців не може бути приводом для таких інформаційних воєн, які поширюються навколо цієї вакцини».

Очільник МОЗ зауважив також, що заявка харківської компанії «Біолік» – це лише початок процесу реєстрації, який дозволить отримати документи щодо складу препарату та його випробувань.

«Справді, 6 січня компанія «Біолік» подала заявку в Державний експертний центр. Це тільки заявка. Далі вони мають відповідно до законодавства України, подати ще реєстраційну форму, досьє, в якому мають чітко показати результати всіх фаз клінічних випробувань», – заявив Степанов.

«Нарешті, ми побачимо не політичні гасла, а що таке ця російська вакцина. Далі за результатами поданих документів можна буде говорити про якість цих документів і цієї вакцини», – сказав міністр.

Нагадаємо, попри те, що  Білорусь та Аргентина розпочали вакцинацію російською вакциною від коронавірусу посол США в РФ відмовився від російської COVID-вакцини. А ще раніше Російський фонд прямих інвестицій заявив, що в Україні вже налагодили виробництво російської вакцини «Спутник-V».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *