Довідки не допросишся…

Через заборгованість за житлово-комунальні послуги об’єднання співвласників багатоквартирного будинку не видає необхідних довідок. Саме так вчинило кервіництво ОТСББ «Вітязь» із чернівчанкою Лідією ХОЛОДОВОЮ.

У листі до редакції Лідія Холодова написала:

«Я кілька разів зверталася до ОТСББ «Вітязь», що на вулиці Хотинській, 49Б, з проханням письмово надати розрахунки вартості послуг та витрат, виписки щодо підвищених тарифів. Але жодної відповіді на це не отримала, – обурюється пані Лідія. – А нещодавно мені необхідно було надати до Садгірської районної ради довідку про склад сім’ї. Тож я знову звернулася до ОТСББ. Відповідь мене приголомшила: довідку не видадуть допоки не «погашу» заборгованість за житлово-комунальні послуги».

Лідія Холодова з цього приводу написала заяву до прокуратури Садгірського району. Проте, і там не знайшлося управи на неправомірні дії об’єднання співвласників. Жінка отримала відписку:

«Згідно наказу ОТСББ «Вітязь» №98-к від 26.07.10 визначено, що довідки, характеристики та ін. видаються лише при відсутності заборгованості. Згідно ст.19 Закону України «Про Прокуратуру», якою встановлено предмет нагляду за додержанням і застосуванням законів, прокуратура не підміняє органи відомчого управління та контролю і не втручається у господарську діяльність, якщо така діяльність не суперечить чинному законодавству».

Єдине порушення, зафіксоване прокуратурою, – невчасна відповідь на подану заяву. За цим винесено постанову про порушення дисциплінарного провадження відносно головного бухгалтера ОТСББ «Вітязь».

– Усі питання, які турбують Лідію Холодову, висвітлені на стендах, що розташовані у приміщенні ОСББ «Вітязь», – зазначив пан Крайнічук, голова правління ОТСББ «Вітязь».

Тож проблема так і залишилася невирішеною. Можливо, остаточно всі крапки над «І» розставить суд?..

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *