До бджіл – за здоров’ям

Після сну на вуликах нормалізується тиск, а п’яні миттєво тверезіють.

Сергій Волошин приходить на свою пасіку не лише за медом, а й за здоров’ям. Якось чоловік помітив, що після перебування біля вуликів у нього зник головний біль. Тож після цього він побудував на пасіці… дерев’яний будиночок, у якому щодня проводить щонайменше півгодини.

111

Будиночок на вуликах Сергій Волошин побачив у телевізійній передачі. Столяр за освітою, він уже за кілька місяців змайстрував такий будиночок і собі. І вся його конструкція з дерева, без пластикових вікон і дверей.

– Науковці довели, що біополя бджоли й людини дуже схожі. До того ж, повітря в радіусі двох метрів від комахи чистіше, ніж зовні. Кожна бджола створює вібрацію своїми крильцями й тільцем. А вулик парує цілющими ароматами меду, прополісу. В комплексі все це не тільки чудово й оздоровче впливає нервову й дихальну системи людини, а й налаштовує її на робочий лад, лікує запальні процеси. А головне – відновлює біополе і заряджає енергією, – розповідає Сергій Якович.

Свій будинок на пасіці майстер зробив подібним до піраміди. Каже, так краще накопичується енергія і бджоли, як не дивно, дають більше меду, ніж у звичайних вуликах. Під лежаком, зробленим із тонкої фанери, є кілька отворів. Через них видно, як працюють бджоли. У кутках будинку розвішані засушені трави. Тут пахне медом, прополісом та різнотрав’ям.

–  Навіть той, хто не хоче спати, «на бджолах» одразу засинає. Дві години сну на вуликах заміняють восьмигодинний сон. За 10 хвилин дзижчання бджоли заколисують навіть тих, хто страждає на безсоння. Якщо п’яні тут посплять, то швидко тверезіють. Кажуть, навіть чоловіча сила відновлюється, а в жінок безпліддя лікується. Комахи-трудівниці передають усю позитивну енергетику, яка накопичується в будиночку.

– А повітря в ньому у 5-6 разів стерильніше, ніж зовні, – розповідає чоловік. – Бувало, заходив до будиночка на годину із сильним головним болем, а виходив звідти абсолютно здоровим. А ще один мій знайомий – гіпертонік – перепочивши біля бджіл, нормалізував свій тиск. Казав, уже років зо три в нього не було 120 на 80. А тут – на тобі! Я й сам, коли почуваюся зле, полежу годину-дві в будиночку і виходжу звідти, сповнений сил та енергії.

11

Під час сильного взятку нектару і його перетворення на мед бджоли випаровують у повітря велику кількість фітонцидів, які насичують кров фітовітамінами і стимулюють роботу серця. Сильне гудіння під час випаровування вологи зі стільників супроводжується мікровібраціями, які поновлюють тіло людини, роблячи судини гнучкими, стимулюють роботу нирок, очищують сечостатеві шляхи, знімають болі в спині, м’язах і суглобах.

– Лише приляжу на лежак у диво-будинку й очі мимоволі заплющуються, як не намагаюся збороти сон. А вже за 20 хвилин прокидаюся із таким відчуттям, ніби спав усю ніч: пройшла втома, не болять ноги, як рукою, зняло важкість у плечах та голові. Сон був міцний, наче у дитинстві.

Після «сну на бджолах» Сергій Якович пропонує скуштувати меду та запити його студеною водою з колодязя. Після такого відпочинку і працювати легше.

Олена ТИМОФІЙЧУК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *