Де не варто працювати в Чернівецькій області

Буковинська влада замовчує справжню кількість безробітних, суми боргів із зарплати та незадовільні умови праці на підприємствах і в організаціях області, – переконані представники Національного форуму профспілок України. Організація, яка намагається бути альтернативою до Ради профспілок, провела опитування на буковинських підприємствах, на яких, за даними Управління статистики, найбільше боргів з виплати зарплати та інших порушень законодавства про працю.

– Більшість анонімних респондентів вкрай неохоче визнавала факти порушень, – каже представник Форуму Петро СИДОР. – Але, разом з тим, організація занесла до «чорного списку» працедавців України та Буковини 6 підприємств – ДП «Екосир» (192 тис. грн боргу із зарплати), ТОВ «Сузір’я» (74 тис. грн боргу, незаконні відпустки та звільнення), ОДП «Чернівцітурист» (44,2 тис. грн боргу), ТОВ «Караван Чернівці» (приблизно 50 незаконних примусових звільнень), ЗАТ «Карпатикурортбуд» (держбюджет заборгував підприємству 150 тис. грн., в т.ч. 57,6 тис. грн – зарплати), ВАТ «Хотинське АТП 17741» (2 місяці без зарплати).

Матеріали дослідження форумчани планують передати до правоохоронних органів. Ось лише керівників зазначених підприємств зі своїми висновками національні форумчани чомусь не знайомлять…

Лєра ЯСНИЦЬКА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *