Чиї брехні або Що можна побачити крізь огорожу

Чернівчани, що ходять  вулицею Кобилянською, із здивуванням побачили чергове «вдосконалення»: на Вірменській спиляли кілька дерев, у соборній огорожі, яка стояла понад сто років, що навіть «совіти» не рушили, зроблено великий пролом… Так розпочато  дооблаштування на території колишнього скверу, колись повністю засадженого трояндами, платної автостоянки. Але неоподаткованої, бо гроші беруть як пожертву на храм. До речі, у цьому сквері, граючись, виросло не одне покоління  чернівчан…
На щастя, мешканці прилеглих будинків забили на сполох, а Блок національних сил Буковини розпочав пікетування. Коли замислитися, виникає безліч запитань.
Куди дивиться міська влада? Блок НС отримав на це запитання офіційну відповідь за підписом секретаря міськради Єремійчука, де наголошується на праві церковної громади робити на своїй території їй, громаді, потрібне. І вони, як бачите, роблять, навіть виробництва на території собору повідкривали.
На яких правах ця територія належить Святодухівському собору? На це запитання ніхто конкретної відповіді не дає. Документа не показують.
Хіба не потребують дозволу приватні прибудови й перебудови в історичному центрі на території, оголошеній заповідною? Тим паче, відкриття виробництва? Ви не пробували у себе на подвір’ї облаштувати хоча б пекарню? І що треба розпочати будувати, аби влада нарешті втрутилася? Ядерний реактор?
Усі ці запитання можна почути у натовпі біля пікетників, як і припущення про те, хто боїться російських священиків чи занадто з ними дружить.
Вл. інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *