Чоловіки Кенії страйкують проти насилля з боку жінок

На знак протесту вони не харчуватимуться вдома…

Організація «Маєнделео Йа Ванауме» ( «Прогрес для чоловіків»), кенійське лобі на захист чоловіків, закликала до проведення шестиденного страйку з метою залучення уваги громадськості до різкого збільшення випадків домашнього насильства з боку жінок, повідомляє NEWSru.co.il.

В рамках цієї акції протесту чоловіки протягом цього тижня не їстимуть вдома. Замість цього «ображені» кенійці будуть збиратися разом, щоби розповісти один одному про свої душевні травми, отримані в сімейному лоні.

Так, за даними правозахисників, лише минулого року в провінціях Найробі і Центральна, де проживають 7 млн ​​людей, жертвами домашнього насильства стали 460 тис чоловіків. Уряд країни, як стверджують правозахисники, не поставився з належною серйозністю до проблеми насильства щодо чоловіків, але вони сподіваються, що ця своєрідна акція приверне до неї увагу чиновників.

– Заклик до загальнонаціонального бойкоту жінок покликаний протистояти практиці побиття чоловіків і психологічному насильству щодо подружжя, –  заявив лідер «Маєнделео Йа Ванауме» у інтерв’ю програмі Network Africa телеканалу ВВС. – Адже в кенійських сім’ях приготування їжі традиційно покладається на жінок, а культурні традиції вимагають, щоб чоловіки харчувалися вдома і таким чином демонстрували свою прихильність до власної домівки.

«Маенделео Йа Ванауме» намагається привчити представників сильної статі відкрито говорити про свої проблеми, враховуючи і насильство в сім’ї – не боячись, що це розцінять як негідну чоловіків слабкість. Кенійські експерти стверджують: насильство з боку жінок стало побічним результатом їхньої економічної незалежності – після того, як уряд країни доклав чимало зусиль для підвищення жіночого статусу в суспільстві.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *