Чого не можна робити після їжі

Ми їмо маленькими порціями, обираємо корисні продукти й «правильний» спосіб їх приготування, відмовляємося від шкідливих снеків та газировки. Але важливо не лише те, що ми їмо, але й як поводимося після їди. Виявляється, маємо не просто шкідливі, але й небезпечні звички. То чого ж не можна робити після їди?

Їсти фрукти. Дуже часто після солідного обіду чи навіть вечері хочеться чогось солоденького. З огляду на навантаження шлунка, обираємо фрукти. Але фрукти краще споживати  окремо. Чому так? По-перше, для перетравлення фруктів потрібні інші ферменти. ніж для щойно з’їденого обіду чи вечері. Та й. по-друге, часу на перетравлення фруктози потрібно більше. Особливо не дружить із попередньою їжею диня. Доведено, що причиною шлункового розладу, печії та відрижки можуть бути саме фрукти, з’їдені після інших страв

Приймати душ. Після їжі кров прибуває до органів травлення й забезпечує нормальне травлення. Під час душу чи ванни кров переміщається до кінцівок та шкіри. Тобто травлення уповільнюється, неперетравлена їжа давить на шлунок, виникають болі в животі. Воно вам треба?

Курити. Усі ми знаємо людей, які виходять покурити одразі після їди чи навіть у проміжках під час застілля. А чинити так не варто. Куріння й без того шкідливе, а коли ще й після обіду чи вечері… Нікотин зменшує кількість кисню в організмі. А для травлення кисень дуже потрібний. Коли ж його недостатньо, організм набирає набагато більше… канцерогенів з сигарети. Куріння після їжі можна порівняти із десятьма цигарками, викуреними поспіль.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *