Чернівецьким школярам розкажуть про бюджет та енергозбереження

ЧЕРНІВЕЦЬКА МІСЬКА РАДА

14 cічня 2009 року

Прес-центр інформує:

Чернівецьким школярам розкажуть про бюджет та енергозбереження

З уроку „Економно жити – себе і країну збагатити” 16 січня розпочнуться заняття в усіх школах міста. Про це повідомила начальник міського управління освіти Валентина Малишевська.

Мета уроку – ознайомити учнів з такими економічними поняттями, як „ресурси”, „бюджет” (бюджет держави та сім’ї, підприємства), установи, організації), „потреба”, сформувати ощадливість, вміння співвідносити свої бажання з можливостями, навчити економно та бережливо використовувати воду, газ, електроенергію, інші ресурси.

Школярі отримують практичне завдання – підрахувати, скільки грошей вони зможуть зекономити сімейному бюджету завдяки заощадливому використанню газу, води та світла. Для цього їх ознайомлять з тарифами на енергоносії та комунальні послуги, методами їх обрахунку та способами економії енергоносіїв – використанням у побуті енергозаощадливих приладів, утепленням приміщень тощо.

До експерименту із впровадження енергозаощадливих заходів залучать усі шкільні колективи. Через місяць за результатами енергоаудиту встановлять, яка школа найбільше зекономила енергоносіїв. Переможець отримає додаткові кошти на шкільні потреби – придбання нового обладнання.

До пропагування засад заощадливості серед юних чернівчан зголосилися долучитися міський голова Микола Федорук, його заступники, керівники департаментів та управлінь.

Зокрема, міський Микола Федорук урок заощадливості проведе у ЗОШ №1, Євген Прокопець – у ЗОШ №8, Інна Онацька – в гімназії №3.

Довідка

У ЗОШ №1 урок заощадливості розпочнеться 16 січня о 08.30. На уроки заощадливості запрошуються представники ЗМІ.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *