Через злив інформації в справі великого будівництва до співробітника НАБУ прийшли з обшуками

Про це повідомила сьогодні ввечері, 22 травня, “УКРАЇНСЬКА ПРАВДА”
Обшуки проводять у детектива НАБУ Валерія Полюги та фігуранта справи – ексголови Броварської РДА Георгія Біркадзе силами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та представників поліції в рамках розслідування про витік інформації в резонансній кримінальній справі щодо «великого будівництва».

Джерело: співрозмовники “Української правди” в правоохоронних органах, САП у соцмережах

За словами співрозмовників УП, підставою для обшуків є розголошення даних досудового розслідування представниками НАБУ в інтересах зокрема бізнесмена Юрія Голика, який є фігурантом антикорупційного розслідування з «великому будівництву».
Спеціалізована антикорупційна прокуратура офіційно підтвердила обшуки у чинного співробітника НАБУ:
“У відповідь на запити медіа щодо проведення обшуків у НАБУ повідомляємо наступне.
САП здійснює процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні, яке проводить Управління внутрішнього контролю НАБУ за статтями 364 та 387 КК України щодо можливого вчинення кримінальних правопорушень співробітниками Бюро.
Відповідне провадження розпочато після службової записки викривача – співробітника НАБУ.
Зауважимо, що жодних обшуків або слідчих дій в приміщеннях НАБУ за ініціативою прокурорів САП не проводилося. У вказаному кримінальному провадженні здійснювався обшук виключно за місцем проживання чинного співробітника НАБУ – детектива одного з підрозділів.
До обшуку було залучено Національну поліцію України через недостатність ресурсів Управління внутрішнього контролю НАБУ. Працівники Національної поліції України не мають і не могли мати жодного доступу до матеріалів розслідувань Національного бюро”.

Джерело «Українська правда»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *