Буковина – один із найбезпечніших регіонів України

Показник кількості злочинів на 10 тисяч населення в області є найменшим у державі та складає 60, тоді як по Україні ця цифра сягає 81. Зокрема, у Чернівецькому районі фіксується 55 злочинів на 10 тисяч населення, а в Дністровському – 49 злочинів. При цьому, правоохоронці розкрили більше половини кримінальних правопорушень – майже 53%. Зокрема, на території Чернівецької області поліцейські розкривають по 1 кримінальному правопорушенню кожних 3 години.

Про все це йшлося під час робочої зустріч поліціянтів і владників, яка через карантин відбулася в режимі відеоконференцзв’язку. У ній узяли участь начальник обласного управління Нацполіції Анатолій Дмитрієв, його заступники, керівники структурних підрозділів ГУНП, Чернівецького районного управління та Дністровського районного відділу поліції, керівництво органів місцевого самоврядування та голови ОТГ Чернівецького й Дністровського районів.

Підбиваючи підсумки 2020 року, Анатолій Дмитрієв зауважив, що минулий рік приніс правоохоронцям нові виклики й додаткове навантаження. Приблизно 25% поліцейських Чернівецької області хворіли на COVID-19, ще 60% особового складу перебували на самоізоляції. Попри це, співробітники поліції доклали максимум зусиль, щоби Буковина й надалі лідирувала в рейтингу найбезпечніших регіонів України. Важливу роль у цьому відіграє тісна щодення співпраця з місцевою владою й територіальними громадами, а також їхня підтримка.

Начальник ГУНП Анатолій Дмитрієв презентував учасникам зустрічі нову модель організації діяльності буковинських поліцейських. Так, новостворений Чернівецький район обслуговує районне управління поліції на чолі з полковником поліції Аленом Синжеряном, а про безпеку жителів Дністровського району дбає особовий склад районного відділу поліції під керуванням полковника поліції Романа Бандуряка.

«Вказані керівники пройшли відповідні навчання та тренінги в Києві, а також співбесіду з Головою Нацполіції Ігорем Клименком. Їх рекомендовано для призначення на ці посади», – зазначив Анатолій Дмитрієв.

Завдяки організаційним змінам вдалося покращити оперативність реагування поліції на звернення громадян. Зокрема, збільшено кількість поліцейських нарядів, а відтак – зменшився час прибуття правоохоронців на місце події.

Так, на території Чернівецького та Дністровського районів щодоби заступають на службу 23 групи реагування патрульної поліції, 14 слідчо-оперативних груп, 8 нарядів патрульної поліції, 12 нарядів поліції охорони та 66 дільничних офіцерів поліції.

 «Усі реформи, що відбуваються в поліції, спрямовані на підвищення ефективності нашої роботи і взаємодії з населенням, – запевнив керівник буковинської поліції. – Наша мета – зробити поліцейські послуги для населення максимально доступними».

Правоохоронці анонсували учасникам наради проєкт «Поліцейський офіцер громади», який суттєво покращить взаємодію поліції, влади і місцевих громад.

На завершення робочої зустрічі начальник обласного управління Нацполіції Анатолій Дмитрієв нагородив відзнаками «За плідну співпрацю» та подяками представників Чернівецької районної ради і 24 голів об’єднаних територіальних громад області.

Окрім цього, за високі досягнення в службовій підготовці, ініціативу та наполегливість, зразкове виконання службових обов’язків, нагородив відзнаками Національної поліції України 8 поліцейських з різних відділень поліції Чернівецького районного управління поліції, а також 3 правоохоронців відділень поліції Дністровського районного відділу поліції.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *