Буковина

Нові кадри
Новим начальником Головного управління Держкомзему в Чернівецькій області призначено депутата облради від фракції БЮТ Валентина МАНІЛІЧА. Виконувачем обов’язків голови Сокирянської РДА призначено Олександра КІСТРУГУ, депутата Сокирянської райради від  НУНС.
Пташку шкода
За пропозицією Володимира Куліша управління лісового і мисливського господарства внесло  зміни до терміну сезону полювання. Він розпочнеться на 2 тижні пізніше звичайного, тобто 23 серпня. «Це, вважаю, по-християнськи: ще 40 днів не минуло, як поховали безневинних жертв стихії», – мотивував пропозицію губернатор.
Як на війні
385 рятувальників з 7 областей продовжують відкачувати воду з житлових будинків, підвалів, присадибних ділянок, розчищають замулені русла річок. МНС-ники використовують 40 мотопомп і 7 електронасосів. У с. Тарасівці Новоселицького району облаштовано польову лазню для місцевих мешканців.
Ще раз…
Внаслідок високого рівня ґрунтових вод у криницях, з яких проведено відкачування води, її якість ще не відповідає санепіднормам, тому 3749 криниць потребують повторного відкачування. В області залишаються підтопленими 4 населених пункти, потребують повного відновлення 556 будинків.
Зібрано чверть посіяного
Зернові та зернобобові в області зібрані на площі 18 тис. га (27% від посіяного), тоді як торік на цей період уже було зібрано 85% засіяних площ. Валовий збір зерна склав 56,5 тис. т, що у 2,7 раза менше, ніж того року. Найбільша частка в загальному обсязі валового збору припадає на озиму пшеницю (54,2%) та ярий ячмінь (22,1%).
Найбільше зерна зібрано у Новоселицькому
6,7 тис. т) і Кельменецькому (4,1 тис. т) районах. Найвища врожайність зернових у Глибоцькому, Сокирянському, Кіцманському та Новоселицькому районах.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *