Акули пера й… пістолета

Буковинські міліціонери озброїли журналістів та навчили їх стріляти

DSC_6686

А ще показали тюльпанове дерево та влаштували екскурсію колишнім панським маєтком – нині це Чернівецьке училище професійної підготовки працівників міліції. Понад 20 років тут готують дільничних інспекторів міліції та працівників патрульної служби. А ще, за словами начальника училища Юрія Зінченка, Садгірське училище є єдиним базовим закладом в Україні, яке готує міліціонерів для спецпідрозділів «Беркут».

DSC_6526

– Підготували вже більше 11 тисяч співробітників, пройшли перепідготовку ще 1,5 тисячі, – зауважив Юрій Зінченко під час невеличкої екскурсії навчальними аудиторіями та полігонами училища.

DSC_6409

Курсанти з усієї України опановують тут основи правознавства та криміналістику, тактико-спеціальну і вогневу підготовку, тактику самозахисту тощо.

DSC_6553

На стройовому плаці майданчику викладачі училища демонстрували зразки військової зброї, спецзасобів та амуніції. Бійці спецпідрозділу «Беркут» влаштували показові виступи з рукопашного бою та захоплення злочинців, а співробітники «Соколу» – майстер-клас зі стрільби. Пістолети Макарова потримали в руках та постріляли з них і журналісти – до того ж на диво влучно. «Вмієте стріляти не тільки очима, а й з пістолета», – пожартував начальник УМВС Олександр Демидов, вручаючи найкращим стрілкам-журналісткам грамоти й медалі.

DSC_6593

У спортивній залі – десятки власноруч виготовлених манекенів для відпрацювання прийомів самозахисту. Щоби курсанти під час занять не травмували один одного.

DSC_6510

Ігор КОНСТАНТИНЮК, «Версії», фото автора

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *