Адвокатів пікетували священики ПЦУ

У Чернівцях група священиків та парафіян Православної Церкви України влаштували пікет під офісом адвоката Петра Поляка, який представляв інтереси УПЦ Московського Патріархату в суді, повідомив сайт Релігійно-інформаційної служби України RISU.
Як передає molbuk.ua, приблизно 50 осіб увійшли до офісу адвоката та висловили йому свої зауваження.
Зокрема, священики обурені,тим, що під час одного із судових засідань священнослужителі Московського Патріархату відмовились визнавати Росію агресором.
Священнослужителі тримали у руках плакати “Адвокати Путіна”, “Православні буковинці за справедливість”, “Гроші Московського Патріархату не пахнуть” та інші.
“Ви розумієте, що в силу вашої адвокатської діяльності, ви не маєте права ставати на іншу сторону, на сторону конкурентів тих людей, які вас найняли робити справу. Але ми просимо і закликаємо вас пам’ятати, що коли йде мова про моральні зміни в суспільстві, ми не маємо права ані дотримуватись нейтралітету, ані ставати явно на сторону тих людей, які руйнують нашу Батьківщину”, – заявив під час пікету один із священнослужителів.
Учасники пікету закликали працівників адвокатської контори “бути стриманими”.
“Ми знаємо, що ви допомагаєте Московському Патріархату відкривати кримінальні провадження проти патріотів, проти священиків, які забажали, щоб у їхньому селі перестав існувати Московський Патріархат, і щоб вони всією громадою перейшли до ПЦУ”, – заявив священнослужитель.
Він закликав адвокатів “не допомагати Московському Патріархату тримати парафії у московській неволі”.
Учасники пікету по телефону поспілкувалися з Петром Поляком. Він запевнив священиків, що “духовно перебуває з ними”.

А ось цю публікацію скопійовано зі сторінки FB без будь-яких правок (отож з відсутністю розділових знаків) адвоката Валерія Дутки. Читайте уважно – там неозброєним оком видно, що пан адвокат пересмикує факти, зокрема, коли нібито іронізує над тим, які проповіді у різних церквах можуть стати причиною засудження. Хоча йдеться ж зовсім не про це…
«Закінчилось чергове судове засідання по обвинуваченню Митрополита Лонгіна.

Його обвинувачують за статею “Порушення рівноправності громадян залежно від релігійних переконань”. На жаль ми повернулись в часи коли людей судять за їх віру та релігійні переконання.
Митрополита Лонгіна судять за його проповіді перед своїми прихожанами, де він проповідував Слово Боже, так як його вчили в духовній семінарії.
Він не приходив в церкви та храми інших конфесій, не розбивав вікна та двері, не ламав паркани чи розписував стіни, він проповідував Слово Боже, у монастирі побудованому своїми руками, для своїх прихожан.
Переслідуючи Владику за його проповіді, держава створює дуже небезпечний прецендент. Тепер будь-який громадянин який не є прихожанином тієї чи іншої церкви може прийти в храм іншої конфесії до Католиків, Греко-католиків, Мусульман чи Юдеїв послухати проповідь та піти написати заяву в правоохоронні органи, оскільки на проповіді чи молитві Равін чи Імам сказав що Ісус Христос не є Бог, а Ксьондз сказав що потрібно хреститись з ліва на право, а не з права на ліво.
Дякувати Богові нам вдалось зібрати хорошу команду адвокатів і розгляд справи пішов зовсім не по тому сценарію, який планувався тими хто це почав, однак кожне судове засідання, кожне переживання, забирає у Владики головне, клаптик його здоров’я і невідомо в якому стані він буде коли все закінчиться та чи стане йому здоров’я радіти нашій перемозі.»
Натомість у соцмережах з’являється вже реакція на публікацію адвоката Дутки вже з таким знімком:

«ЧЕРНІВЕЦЬКІ АДВОКАТИ ЗА ТРИДЦЯТЬ СРІБНЯКІВ ВИПРАВДОВУЮТЬ РОСІЙСЬКИХ КОЛАБОРАНТІВ
Валерій Дутка написав розлогий матеріал про завершення чергового судового засідання по обвинуваченню Жара – Лонгіна. Автор подякував Богові за те, що йому вдалось зібрати хорошу команду адвокатів і похвалився, що розгляд справи відбувається на користь служителя УПЦ МП. На думку юриста, влада створює небезпечний прецедент, переслідуючи владику за його проповіді. Проте чомусь він не розповідає своїм підписникам, що Михайло Жар під час літургій називав Православну церкву України «сатанинською» і «церквою антихриста» та інші цілеспрямовані маніпуляції свідомістю наївних прихожан у цілях підривної діяльності нашої державності.
22 травня минулого року Лонгин отримав підозру в розпалюванні міжрелігійної ворожнечі. За інформацією СБУ, він ображав релігійні почуття вірян іншої конфесії та провокував загострення внутрішньої ситуації в регіоні. Михайло Жар неодноразово демонстрував зневажливе ставлення до України, чинної влади та діючого законодавства. Приміром минулого літа він зібрав своїх вірян о 6 годині ранку й повів на Бояни трасою міжрегіонального значення. Сотні людей на світанку рухались проїжджою частиною свідомо перешкоджали руху автівок попри те, що масові зібрання під час воєнного стану є забороненими.
Також нещодавно Лонгин накинувся на прикордонників, які зупинили його автомобіль у Банченах для перевірки документів, проявляв неповагу до людини у військові формі і махав перед його обличчям паперами, які нібито свідчать про перенесену напередодні операцію.
В інтернеті чимало доказів підривної діяльності УПЦ-ФСБ на Буковині та в Україні. Зважаючи на щоденні кровопролиття за нашу незалежність, громадянське суспільство мало б докласти максимум зусиль для ліквідації ФСБ-шної структури, проте юристи на кшталт Дутки, Поляка
https://www.facebook.com/share/p/hodUqoTMvNPEwbja/
https://risu.ua/u-chernivcyah-svyashcheniki-pcu…
та інших не гребують брудними російськими грошима, коли є можливість заробити. Навіть якщо йдеться про «відбілювання» очевидних ворогів країни. То чим ці адвокати відрізняються від колаборантів?»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *