Всеукраїнська мистецька програма «Нові імена» – 2020

 Започаткована 1991 року Українським фондом культури, програма  

покликана виявити й підтримати обдаровану молодь у галузях музики, літератури, образотворчого мистецтва та народної творчості.

Щороку в рамках Всеукраїнської мистецької програми «Нові імена» відбувається  обласний відбірковий тур огляду-конкурсу, в якому беруть участь учні художніх і музичних шкіл та студенти мистецьких навчальних закладів.

Цього року участь в обласному турі  в номінаціях «Образотворче мистецтво» та «Народне мистецтво» беруть найкращі учні 12-ти художніх шкіл області та студенти чотирьох вишів. Юні  таланти продемонструють  свої  творчі напрацювання впродовж  навчання в мистецьких школах. Переможці візьмуть участь у заключному етапі, який відбудеться в Києві.

Учні художніх шкіл Чернівецької області неодноразово були лауреатами або дипломантами  програми «Нові імена України».  Це засвідчує високий  рівень освіти в мистецьких закладах краю.  Позаторік у конкурсі взяли 28 участь юних митців, 12 з них перемогли в обласному турі, шестеро представляли Буковину в Українському фонді культури та стали дипломантами.

У рамках конкурсу відбудеться  виставка творів учнів мистецьких шкіл області  в  Чернівецькому обласному художньому музеї.

Відкриття виставки-конкурсу 3 березня 2020 року о 17.00

 Підтримаємо мистецьке майбутнє України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *