Свято любителям скрипкової музики влаштували… студенти

Утім, не просто студенти училища мистецтв ім. Воробкевича, а лауреати міжнародних конкурсів Даніела ПАЛАМАРЮК і  Микола ПОЛЯНКО – учні викладача-методиста Людмили МАРТИНЮК. Без перебільшення, саме завдяки їй триває у Чернівцях  зорепад скрипкових талантів. Пасіонарний Костя Лукинюк, якого добре пам’ятають прихильники  скрипкової музики, вже продовжує навчання та кар’єру в США.

Хоча святе місце в такої вчительської особистості, як Мартинюк, порожнім не буває. Підросли нові таланти, серед яких особливо вирізняються Даніела Паламарюк і Микола Полянко, які саме й дали чернівчанам незабутній,майже тригодинний концерт в Органному залі минулого четверга. Технічно складні твори юні скрипалі виконували без напруги й віртуозно: Бах (між іншим, скрипалі виконували його твори соло, тобто без супроводу) , Бетховен, Моцарт, Тартіні, Сметана, Сарасате…

А в другому відділенні Балада для скрипки й фортепіано румунського композитора Чіпріана Порумбеску, який народився в нас на Буковині й чиїми вчителями були Мікулі та Воробкевич, зачарувала присутніх. До слова – зал був повний і у ньому витала Муза, яку закликали на цей вечір двоє юних виконавців.

Даніела Паламарюк – музикант у першому поколінні. Її  зовнішність – це щось дуже несподіване і романтичне. Ванесса Мей відпочиває…. Натомість у Миколи Полянка –  музиканти мама і сестра.. Додам іще,що його дідусь і двоюрідний дідусь по татові  – священики і кандидати фізичних наук. Священиком був і його прадід.

Від таких дітей – талановитих, гарних, щирих – дух захоплює. Саме такі примножуватимуть славу України. Якщо тільки ця Україна не залишить їх без роботи і заробітку.

Досконало і цікаво супроводжували виступи концертмейстери Марина Іванченко, Олена Кнігницька та Анна Хмара. Одне слово,це був вечір суцільної насолоди. Музикою

.Людмила ЧЕРЕДАРИК, «Версії»     

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *