«Сурми Буковини» – 2019

Від 2 по 6 грудня в Чернівцях відбудеться VIII Міжнародний конкурс юних виконавців на духових та ударних інструментах «Сурми Буковини». Цей конкурс розпочав свою творчу біографію 2000 року як регіональний, згодом став Всеукраїнським, а 2004-го отримав статус Міжнародного. За ці роки свою майстерність на конкурсі продемонстрували чимало юних музикантів, більшість з них стали вже відомими виконавцями, підтвердивши високий рівень підготовки, а «Сурми Буковини» здобули авторитет об’єктивного та справедливого творчого змагання.

Засновники конкурсу – управління культури Чернівецької ОДА та учбово-методичний центр культури Буковини проводять його у партнерстві з Чернівецькою обласною філармонією, залучаючи Чернівецький коледж мистецтв ім. С. Воробкевича та музичні школи Чернівців.

У цьогорічному конкурсі демонструватимуть свої творчі здобутки 116 учасників з Білорусі, Угорщини, Молдови, численні учасники з 9 областей України. Буковину в трьох вікових категоріях представлятимуть 28 талановитих виконавців.

Оцінюватиме учасників поважне журі, до складу якого увійшли відомі музиканти, педагоги та виконавці: Роман Вовк, заслужений діяч мистецтв України, професор; Роман Наконечний, заслужений артист України, професор; Володимир Скороходов, заслужений діяч мистецтв Республіки Білорусь; Гаррій Абаджян, заслужений діяч мистецтв України, професор; Лев Закопець, заслужений діяч мистецтв України, професор тощо.

Урочисте відкриття конкурсу відбудеться 2 грудня о 15.00  в залі Чернівецької обласної філармонії

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *