Скрипка з органом заспівають у дуеті

 

Суботній вечір 26 травня збере в Органному залі Чернівецької філармонії поціновувачів мистецтва одразу двох «зірок» на небосхилі музики Чернівців: народного артиста України відомого скрипаля Павла Чеботова і солістки-органістки Чернівецької обласної філармонії Світлани Бардаус.

Павла Миколайовича ми знаємо, так би мовити, у кількох іпостасях: він  вражає нас виступами не лише сольними, але й у складі скрипкового дуету із заслуженою артисткою України Людмили Шапко, і як перша скрипка симфонічного оркестру обласної філармонії, і як керівник і диригент Камерного оркестру «Capriccio». Світлану Бардаус дивує нас своєю відданістю органній музиці, органу як інструменту. Звісно, специфіка цього інструменту визначає й високу духовність органного репертуару, недарма ж пані Світлану запрошують грати у римо-католицькій малій базиліці Всечесного Хреста. І поєднання таких особистостей в одному дуеті обіцяє щось незвичайне й цього разу.

«Версії» поцікавилися у Павла Чеботова, що має бути «родзинкою» нинішньої програми. Павло Миколайович перш за все наголосив, що у дуеті зі Світланою Бардаус виступати подобається, хоча має досвіт дуетів з багатьма відомими органістами, серед яких, скажімо,  народний артист України Володимир Кошуба. Грав Чеботов і з молодим чернівецьким органістом Віктором Білла, коли той ще працював у Чернівцях… Для нинішнього концерту не шукали спеціально творів невідомих, хоча будуть і такі, але головним критерієм була музика красива, гарна, душевна, здатна розбурхати в слухачеві найкращі почуття. Це будуть твори Баха, Глюка, Моцарта, Паганіні, Крейслера… Музиканти виконають по одному твору соло, решта програми буде в дуеті.

Поєднання скрипки й органу, єдині в думці виконавці, дозволяє саме зачепити душі слухачів, повести їх за собою у світ музики…

Вл.інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *