Пластиковий спам – драма для Карпат

До акції спасіння Карпат долучилися, окрім художників та фотографів, молодіжні гурти, які даватимуть концерти в рамках проекту.

Молодий український художник і голова Молодіжної мистецької формаціі «Форумс» Микола Джичка – і за сумісництвом автор багатьох робіт з виставки – у виступі на відкритті виставки розповів, що організатори хочуть привернути увагу до драми засмічення Карпат.

Виставка привернула увагу екологічної громадськості Чернівців. Зокрема, професор кафедри екології ЧНУ Світлана Руденко зазначила: «Пластик є дуже небезпечним, тому що сотнями років він розкладається і не залучається до процесу природного колообігу. Я не знаю, що ми залишимо нащадкам, коли весь ґрунт буде встелений цим субстратом».

Хоча, на думку молоді, було б бажання, а врятувати Карпати цілком можливо. Методи вони розробили у своєму проекті.  Приваблює простота заходів і щира віра авторів у те, що наші люди переглянуть своє ставлення до природи. Серед іншого – доволі проста ідея: зносити сміття до залізничної колії і і далі вивозити його потягом.

Після Чернівців виставку покажуть у Івано-Франківську, Львові та Ужгороді. Хоча, чесно кажучи, враження від представлених художніх світлин подвійне: вони виглядають занадто естетичними замість того, щоби збуджувати відразу.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *