Чим розважитися на “Файному місті”? Фотомиті-2019

Фестиваль “Файне місто”, який цьогоріч відбувся уже всьоме, з кожним роком розростається, і не тільки територіально. Щоразу додаються нові виконавці, нові сцени, нові розваги. Що пропонувало “Файне-2019” – дивіться далі.

Як і минулого року, на “Файному” всі охочі отримували “паспорт файної людини”. У ньому компактно викладена вся необхідна інформація на 4 дні свята (розклад виступів на кожній сцені, карта “Файного”, історія фесту, усі деталі і правила проживання в фестивальних наметових містечках, Конституція фестивалю, календар свят і трохи реклами). Також на території було багато фотозон – цікавих і різних. Одна з них – на фото вище: величезні літери, які складають назву фестивалю, біля трибуни (адже сам фест відбувається на території іподрому за 7 км від Тернополя). Над літерами видно, як позначена одна з “розважальних локацій”: “Кальян на трибуні”.

Ця фотозона – суто цьогорічна, створена місцевим художником спеціально до “Файного-2019”. З гітарою на гітарі – чудова ідея!

Та сама гітара, тільки вид ззаду. Тепер зрозуміло, як усі дістаються нагору: тут є спеціальна драбина.

Фотозона з елементом сільського господарства: тюки з сіном, на яких можна посидіти і полежати, а поруч тракторець. Екзотика для городян :)

Співорганізатор “Файного” Максим Черкашин завзято розповідає про цьогорічні цікавинки.

У “Центрі науки” на “Файному” можна поспостерігати за фізичними і хімічними дослідами, або й самому їх провести. Наприклад, руками змусити воду “кипіти”, як це начебто робили претенденти на трон китайського імператора.

Змагання з реслінгу – не для слабкодухих. Бійка наче й театралізована, але кров – справжня…

А це надзвичайно корисна і приємна штука, яка ніжно обприскує-зрошує кожного охочого, хто пройде цим “коридором відновлення життя у спеку”. Тож – не пивом єдиним можна рятуватися від перегріву!

Хоча, можна й пивом… У пабі “КайФАЙНЕмо” відбуваються змагання на швидкість поглинання пива (фото нижче). Один з цих хлопців – учасник змагання Саша з Чернівців (щоправда, не розібрали, який саме з трьох, та й чи переміг – не важливо. Головне ж участь?)

А можна ще втрапити під “життєдайне освячення водою” від фестивального Пастора. Але треба опинитися в потрібний час у потрібному місці. 

Зрештою, на “Файному” треба робити те, заради чого, власне, й зібралися: слухати музику, бігаючи від сцени до сцени, щоби все встигнути.

“1914” на Dark Stage.

 

Kadebostany на Main Stage

 

На фото вище: Ірена Карпа (стоїть у гарній сукні зліва) після свого виступу слухає виступ Юрія Іздрика на сцені Амфітеатру.

Чернівецький співак, фронтмен гурту Monopolia Льоша Маркес виступає на сцені Амфітеатру, де мав виступати з екс-чернівчанкою Іриною Мороз, яка їхала на фест з Польщі, але не встигла дістатися вчасно через черги на кордоні і проблеми з транспортом…

 

Що ще можна робити на “Файному”?

Можна перехопити щось смачненького…

 

Можна потрапити в об’єктив фотоапарата фестивальних фотографів, а потім забрати своє фото з фотосушки.

Можна жартома (чи ні?) одружитися, отримавши благословіння Пастора.

 

Можна насолодитися фаєр-шоу!

 

Можна бавити дітей (народжених після/внаслідок минулорічного “Файного”?)

 

Можна в неприродній спосіб “кататися на тролейбусі”.

 

Зрештою, яка різниця, що робити там, де добре і файно? Добре і мишці…

 

…і котикові…

 

…і єнотикові!

Маріанна АНТОНЮК, “Версії”, фото автора

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *