«Буковинський фенікс» злітає двома виставами

Толерантні мультикультурні Чернівці ніколи не забували своєї німецької-австрійської складової. Хоча знаємо, що не завжди час і влада сприяли цій багатомовності міста. Символічно, що в момент створення 1998 року при Товаристві австрійсько-німецької культури ім. Й.-В. Гете «Відродження» молодіжної організації, засновники – 15 молодих людей з німецьким корінням, у яких було бажання відроджувати у рідному місті культуру та традиції німецькомовної частини Європи, обрали для себе таку промовисту назву – «Буковинський Фенікс», саме як символ відродження. Більшість членів організації цікавилися або займалися театром. Цілком природно, що в організації  виникла театральна група, яка мовою театру популяризувала німецьку культуру в Чернівцях і за її межами. Все починалося з невеличких вистав, які ставилися самотужки й демонструвалися переважно у Чернівцях.

І знову ж таки природно, що згодом театральну групу запросили на Міжнародний молодіжний німецькомовний театральний фестиваль у Румунії, де аматори театру познайомилися із багатьма акторами та режисерами з різних організацій подібного спрямування, а також професійними. Відтоді учасники «Буковинського Фенікса» показують прем’єри своїх вистав у різних містах України. Наприкінці нинішнього серпня чернівчани будуть обдаровані одразу двома німецькомовними постановками.

Нинішньої п’ятниці, тобто наступного після виходу цього числа «Версій» дня, свою сцену «Буковинському Феніксу» надасть Центральний Палац культури Чернівців, де о 19:00 розпочнеться комедія «Кастинг», побудована на найкращих традиціях італійської комедії дель-арте із традиційними персонажами Арлекіно, П’єро, Коломбіною. Постановниця – режисерка з Румунії Ізольда Кобєц.

А вже у субботу, там же, у «Текстилці» і також о 19:00 глядачі побачать «Паперові квіти» за п’єсою сучасного німецького автора Егона Вольфа. Зміст вистави дуже складний і в психологічному, і в постановочному сенсі. Не переказуватимемо сюжету, та зауважимо, що й тут головний сенс – у любові. Так, любов буває й такою, як у «Паперових квітах», а там вона дуже несподівана…

Такий різний вибір драматургічного матеріалу повинен надати чернівецькому глядачеві можливість оцінити багатогранність театрального коллективу «Буковинський Фенікс».

Вхід вільний.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *