На полонинській галявині – святково оформлені підводи з троїстими музиками, де гарно вбрані коні суперничають у красі з людьми в національних строях, намети й лотки з сільгосппродукцією, стравами гуцульської кухні, що творяться просто у вас на очах, майстер-клас із приготування полонинського сиру, вурди, кулеші та інших гуцульських смаколиків. Не відставали й майстри декоративно-прикладного мистецтва Гуцульщини, презентуючи свої витвори. Урочиста частина свята відбувалася на Путильському стадіоні «Карпати». Тут обрали ватага свята, нагородили найкращих виробників та організаторів, запалили полонинську ватру й проводили вівчарів у гори на літування. 53 роки підтримання традиції – це й пам’ять про найкраще, що було в житті за ці понад півстоліття, і… звільнення від радянської ідеології, але й данина Людині праці – своїм співгромадянам, які відтепер творитимуть соє завтра в об’єднаній територіальній громаді.