Злочини та події в Україні за 1 січня

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3098 заяв про злочини. Вжитими заходами 1005 (32,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 8 вбивств, 20 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійні напади, 19 пограбувань, 2 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано одну особу. У правопорушника вилучено обріз мисливської рушниці.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 13 осіб. У них вилучено 1,7 кг наркотиків.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1933 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 14 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 10 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 7 – у сфері службової діяльності.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 61 дорожньо-транспортну пригоду з потерпілими, у яких 10 осіб загинули та 80 – травмовані.

У селі Свалявського району Закарпатської області в будинку знайдено мертвими з ножовими пораненнями 48-річного господаря та його 45-річну співмешканку – місцеву жительку, обоє безробітні. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 30-річного жителя села згаданого району, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він увечері 31 грудня минулого року в зазначеному будинку під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв поранення потерпілим.

У селі Мукачівського району Закарпатської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох місцевих жителів, без постійного місця роботи, один раніше судимий. Попередньо встановлено, що вони напередодні, ввечері зламали вхідні двері, проникли до будинку свого односельця, заподіяли господарю смертельні тілесні ушкодження й викрали продукти харчування.

У місті Маріуполь Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 31-річного громадянина Азербайджанської Республіки (мета перебування в Україні з’ясовується). Попередньо встановлено, що він увечері на вулиці зазначеного міста під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, заподіяв ножові поранення 33-річному місцевому жителю. Потерпілого госпіталізовано.

Департамент зв’язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *