Україна. Злочини та події на 9 лютого 2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 125 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 198 (38,3 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – шість вбивств, дев’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, шість розбійних нападів, 21 пограбування.

За незаконне зберігання зброї затримано дев’ять осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, обріз мисливської рушниці, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 2,1 тисяча набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 25 осіб. У них вилучено 2,9 кілограма наркотичних засобів

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 075 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 11 осіб.

Протягом минулого тижня порушено 748 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 288 – у сфері службової діяльності, у тому числі 32 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 65 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 14 осіб загинули та 88 – травмовані.

У Миронівському районі Київської області у квітні 2007 року у своєму будинку було знайдено мертвим з ножовими пораненнями шиї та грудей 49-річного безробітного чоловіка. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції за підозрою в скоєнні вбивства затримали 34-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він 6 квітня 2007 року в будинку потерпілого вбив господаря під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У Борщівському районі Тернопільської області у своєму будинку було знайдено мертвою з травмою голови 80-річну місцеву жительку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції за підозрою в скоєнні вбивства затримали 32-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він 5 лютого, з метою крадіжки, проник до будинку потерпілої, був застигнутий господаркою й, аби приховати свій злочин, каменем убив пенсіонерку.

У Богодухівському районі Харківської області працівники міліції затримали 72-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він 7 лютого у своєму будинку вбив сокирою двох безробітних місцевих жителів віком 55 та 54 роки під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У Балаклійському районі Харківської області на подвір’ї власного домогосподарства було знайдено мертвими з травмою голови 25-річного чоловіка та його 22-річну співмешканку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією за підозрою в скоєнні вбивства затримано двох безробітних жителів обласного центру віком 25 та 22 років. Попередньо встановлено, що вони 6 листопада на подвір’ї згаданого домогосподарства металевим прутом убили господарів, після чого викрали з їх будинку 400 гривень та золотий ланцюжок. Частину викраденого вилучено.

У Горохівському районі Волинської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано двох місцевих жителів віком 22 та 19 років, обидва без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони вранці 8 лютого на сільському кладовищі, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, з хуліганських спонукань пошкодили пам’ятники на 36 могилах.

В Автономній Республіці Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб однієї із селищних рад. Вони в 2006 році, у порушення вимог Закону України “Про оренду державного та комунального майна”, уклали з товариством з обмеженою відповідальністю договір про надання останнім в оренду з правом подальшого викупу комунального майна (котельня й газгольдер). Унаслідок протиправних дій правопорушників вищезгаданій селищній раді завдано збитки на суму понад 331 тисяча гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Сумській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито двох місцевих жителів. Вони отримали сім тисяч доларів США від жителя обласного центру начебто для подальшої передачі їх у якості хабара службовим особам Сумської міської ради за сприяння у виділенні земельної ділянки згаданому жителю обласного центру. Прокуратурою міста Суми порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.369 (давання хабара) КК України.

У Черкаській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони внесли до переліку робітників товариства завідомо неправдиві відомості про чисельність та рівень кваліфікації співробітників й надали їх до управління містобудування та архітектури Черкаської облдержадміністрації. На підставі цього вказаному товариству було видано ліцензію на право зайняття будівельною діяльністю, унаслідок чого правопорушники незаконно отримали прибуток на загальну суму понад 295 тисяч гривень. Прокуратурою Черкаського району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

Департамент зв’язків з громадськістю МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *