Україна: хабар голові сільської ради Миколаївської області

Голова сільської ради Миколаївської області вимагав хабар в сумі один мільйон 50 тисяч гривень

Працівниками Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито злочинну діяльність голови однієї з сільських рад Березанського району, що на Миколаївщині, який системно вимагав та отримував хабарі від фізичних та юридичних осіб за узгодження документів під час надання в оренду земельних ділянок на території сільської ради.

Як повідомив начальник ДДСБЕЗ МВС України Леонід Скалозуб, посадовець, зловживаючи службовим становищем, вимагав у приватного підприємця хабар в сумі 1 мільйон 50 тисяч доларів США за сприяння в отриманні у власність земельної ділянки загальною площею 3 га.

Вимагача було затримано на «гарячому», під час отримання першої частини хабара у сумі мільйон гривень. Вилучено речові докази, а саме – мільйон гривень і документи та речі, що свідчать про його злочинну діяльність.

Того дня стосовно голови сільради прокуратурою Миколаївської області порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України. Стосовно хабарника обрано запобіжний захід – утримання під вартою.

Цього року безпосередньо працівниками ДДСБЕЗ викрито 138 фактів хабарництва, з них 31 – у бюджетній сфері, 4 – зовнішньо-економічній діяльності, 18 – приватизації (у тому числі землі – 14), 9 – у паливно-енергетичному комплексі, 2 – в агропромисловому.

ДЗГ та МД МВС України  (за матеріалами ДДСБЕЗ МВС України)

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *