Справи прикордонні

2 кіло зайвого срібла

52-річний Михайло М. висадився в аеропорті «Івано-Франківськ» з міжнародного рейсу зі Стамбула. Задекларував, що привіз понад 2 кг срібних ювелірних виробів. Прикордонники Чернівецького прикордонного загону при особистому огляді виявили у схованках ще майже стільки ж: 96 каблучок, 16 ланцюжків, 30 брелоків та браслетів, 6 пар сережок. Конфіскат передано працівникам митниці.

Детективні саджанці

«Мерседес» з молдавськими номерами перетнув кордон поза пунктом пропуску і був затриманий вже у 2-х км за лінією кордону. Гостре бажання власника авта, 32-річного громадянина Молдови, не проходити митний огляд прикордонники зрозуміли, виявивши близько 3 тис. саджанців плодових дерев і понад 60 тис. посадкового матеріалу. Природно, без жодних документів. Молдовські саджанці мали реалізовуватися на чернівецьких та хмельницьких ринках. Нині, в сезон, вартість одного саджанця може сягти до 30 грн. Це вже восьма спроба рослинної контрабанди. Попередні дали понад 30 тис. одиниць рослин.

Знову спирт та цигарки

Переміщення підакцизних товарів – головний біль усіх силових відомств. Співробітники Держприкордонслужби та УБОЗ УМВСУ Чернівецької області останнім часом викрили кілька «баз» з контрабандною та контрафактною продукцією.

Днями поблизу україно-молдовського кордону у приватній оселі знайдено 5,5 тис. літрів спирту на загальну суму біля 180 тис. грн. Канали надходження встановлюються.

Раніше у різних схованках знаходили цигарки «Ронсон», «Сент Джордж», «Мальборо» українського виробництва та «Плугару» молдовського виробництва з підробленими акцизними марками та без акцизних марок взагалі, великі ємності спирту невідомого походження та горілку у пляшках. Вилучені також значні суми грошей.

Вантажівку «Ман» за $1500

46-річний болгарин спробував перевезти через україно-румунський кордон $1500. Порубнянські митники та прикордонники знайшли й вилучили приховане, з автівкою разом. Сума оцінки авта – 58 тис. 673 грн.

Зброя «зеленим коридором»?

Паспортний контроль спрощеного типу обрав для себе 27-річний українець на мікроавтобусі «Мерседес», намагаючись виїхати з України через пункт пропуску «Порубне». Прикордонникам це здалося підозрілим і вони вивели мікроавтобус із «зеленого коридору» для поглибленого огляду. І не даремно. В особистих речах пасажира, громадянина України 1983 року народження знайдено газовий пістолет «Шмайсер» і 6 набоїв 9-го калібру. Зброю вилучено.

Костянтин ЛІСНИК, прес-секретар Чернівецького прикордонного загону

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *